Opskrift: Mexicanske kammuslinger aguachile
Let og elegant forret, når du vil forkæle dine gæster

0 0
Opskrift: Mexicanske kammuslinger aguachile

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
12 kammuslinger
3 tortillapandekager
Olie
Aguachile
1 agurk
1 løg
1 grøn chili
1 lime
0.5 bdt. koriander
Olivenolie
Flagesalt
Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Aguachile

Et par ord om vores opskrift

Del

Mange steder i Sydamerika tilbereder man hvid fisk ved at marinere den i lime eller citron. Den tilberedningsform kaldes ceviche, og citrusfrugtens syre er så skrap, at den nærmest koger fisken. Det smager brandgodt!

Se vores opskrift på ceviche af kammuslinger

Men forestil dig, at du får fingre i en håndfuld kammuslinger så tindrende friske, at det ville være synd at tilberede dem… Så er det denne mexicanske opskrift ‘kammuslinger aguachile’, du skal ty til.

Opskriften er udviklet i den mexicanske kyststat Sinaloa (der desværre er mest kendt for sit brutale narkokartel). På spansk betyder aguachile ‘chilivand’, og både vand og chili indgår i den oprindelige opskrift.

I Mexico har man nogle små, grønne tomatlignende tingester, der hedder tomatillos. De smager som syreholdige grønne tomater og er en vigtig ingrediens i aguachile. MEN – sådan nogle har vi jo ikke i Danmark, og derfor er det heldigt, at agurk og lime giver meget af den samme effekt.

Til forskel fra ceviche skal kammuslinger aguachile ikke marinere først. Kammuslingerne skæres blot i skiver, overhældes med aguachile-saucen og serveres med det samme.

Kammuslinger aguachile er en uhyre elegant (og uhyre nem) forret, som selv dine mest forvænte gæster vil spærre øjnene op over. Kombinationen af søde kammuslinger og en let, agurkebaseret sauce med koriander og chili er virkelig raffineret.

Som tilbehør til kammuslinger aguachile foreslår vi trekanter af tortillapandekager stegt i olie og drysset med salt (det tager 5 minutter) – og et glas fed chardonnay eller pinot gris.

Ingredienser

Antal personer:
12 kammuslinger
3 tortillapandekager
Olie
Aguachile
1 agurk
1 løg
1 grøn chili
1 lime
0.5 bdt. koriander
Olivenolie
Flagesalt

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kammuslingerne i hver 3 runde skiver og anbring på pæne tallerkener

2
Færdig

Skær tortillapandekagerne i små trekanter og steg lysebrune i lidt olie - drys med salt

3
Færdig

Skær en smule af agurken og løget i papirtynde skiver og gem til pynt sammen med lidt af korianderbladene

4
Færdig

Blend resten af agurken (nu skrællet), resten af løget, chili, limesaft og korianderblade til en tyk lysegrøn sauce og hæld over kammuslingerne

5
Færdig

Pynt med agurkeskiver, løgskiver og korianderblade

6
Færdig

Dryp med lidt olie og drys flagesalt over til sidst

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sund røget sildepostej
forrige
Opskrift: Sund røget sildepostej
Æbletrifli med marcipanmakroner
næste
Opskrift: Æbletrifli med marcipanmakroner
Sund røget sildepostej
forrige
Opskrift: Sund røget sildepostej
Æbletrifli med marcipanmakroner
næste
Opskrift: Æbletrifli med marcipanmakroner

Tilføj Din Kommentar