Ingredienser
-
5 cl gin
-
1 dl grapefrugtsaft
-
1 tsk. lys sirup
-
Is, masser
-
Evt. fint salt/sukker
Et par ord om vores opskrift
Engang tilbage i 1930’erne fandt en ukendt amerikaner på at hælde presset grapefrugt i sin gin. Det smagte selvfølgelig fantastisk, en ny cocktail var født.
Drinken blev blandt andet serveret flittigt på de restauranter, der lå i forbindelse med Greyhound-bussernes holdepladser, og så fik den nu temmelig populære cocktail sit udmærkede navn.
Før 2. Verdenskrig var det gin, man drak overalt i USA, når man altså drak hvid spiritus. Så den originale Greyhound er født med gin. Efter krigen oversvømmede billig vodka det amerikanske marked, og så ændredes opskriften på mange af de klassiske cocktails. Ud med gin, ind med vodka.
Derfor kan du sagtens erstatte gin i en Greyhound med vodka. You are the boss!
For at camouflere smagen af den billige, halvdårlige vodka forsynede en smart bartender glassene på sine Greyhounds med en saltkant. Og så fik drinken et nyt navn: Salty Dog.
Greyhound med eller uden saltkant? You are still the boss.
Her på Spicy Twist foretrækker vi en blanding af salt og sukker på kanten af vores glas. Det smager meget bedre end rent salt. Det er nemt nok: Du væder simpelt hen kanten af glasset med grapefrugtsaft og kører glaskanten rundt i fint salt og/eller sukker. Denne lille øvelse kan du lave lang tid, før gæsterne kommer – den hvide kant holder længe.
Ingredienser
5 cl gin | |
1 dl grapefrugtsaft | |
1 tsk. lys sirup | |
Is, masser | |
Evt. fint salt/sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør de 4 første ingredienser sammen i et passende glas |
2
Færdig
|
Salty dogFugt randen på dit cocktailglas med lidt grapesaft og kør den rundt i en blanding af fint salt og sukker |
3
Færdig
|
Skål |