• Forside
  • Sovs
  • Opskrift: Fantastisk brun sovs på 15 minutter

Opskrift: Fantastisk brun sovs på 15 minutter
- med et genialt “kødkrydderi”

0 0
Opskrift: Fantastisk brun sovs på 15 minutter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Base
5 dl vand
2 terninger hønsebouillon
3 laurbærblade
5 peberkorn, knust
1 tsk. knust allehånde
1 tsk. ketchup
2 tsk. æbleeddike
Desuden
40 g smør
4 spsk. mel
Kulør

Den nemmeste vej til en dejlig brun sovs, der kan spises til alt

Ingredienser

  • Base

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Ingen skal komme mellem os danskere og vores brune sovs. Vi elsker brun sovs til vores flæskesteg og vores andesteg – og til vores frikadeller, hakkebøffer, mørbradbøffer, koteletter… Ja, nogen hælder endda brun sovs over deres burgere!

Det er ingen sag at lave brun sovs til flæskesteg og andesteg. For her afgiver kødet en pragtfuld sky, som er utroligt let at forvandle til brun sovs med masser af smag. Se vores opskrifter på flæskestegssovs og andesovs.

Men hvordan laver man brun sovs ud af det blå? Altså uden at have en god sky som udgangspunkt. Det er den situation, du står i, når du for eksempel vil servere brun sovs til en pandefuld dejlige frikadeller.

Først og fremmest: Lad være med at bruge det fedtstof og stegerester, der ligger tilbage på panden. Ingen af delene er særligt sunde, og de giver faktisk heller ikke så meget smag til sovsen.

Brug i stedet 2 terninger hønsebouillon og noget vand som base. Tilføj laurbærblade og det geniale krydderi allehånde (som også er et vigtigt krydderi i medisterpølse) – begge dele er med til at give sovsen en kødagtig smag. En teskefuld ketchup og en smule eddike giver sovsen umami, uden at du kan smage nogen af delene·

Den gode nyhed er, at denne base bare skal koge 10 minutter. Herefter jævner du med en smørbolle, tilføjer et par dråber kulør og koger 2 minutter mere. Så er der serveret.

Alle vil elske denne sovs! Den smager 100%, som en brun sovs skal smage. Og er hverken for tyk eller for tynd, bare helt tilpas.

Ud fra denne brune sovs kan du hurtigt lave tre andre hyggelige sovser:

  • Hurtig vildtsovs: Erstat allehånde med enebær, ketchup med ribsgelé og tilføj 20 g blå ost.
  • Hurtig whiskysovs: Tilsæt 3 spsk. whisky samtidig med smørbollen.
  • Hurtig rødvinssovs: Erstat 1 dl vand med 1 dl rødvin.

Ingredienser

Antal personer:
Base
5 dl vand
2 terninger hønsebouillon
3 laurbærblade
5 peberkorn, knust
1 tsk. knust allehånde
1 tsk. ketchup
2 tsk. æbleeddike
Desuden
40 g smør
4 spsk. mel
Kulør
2 fra 15 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bring alle ingredienser til basen i kog og småkog 10 minutter under låg

2
Færdig

Imens ælter du smør og mel sammen til en smørbolle

3
Færdig

Pisk smørbollen ud i den varme base, tilføj et par dråber kulør og lad småkoge 2-3 minutter

4
Færdig

Er sovsen for tynd? Ryst 2 spsk. mel og 4 spsk. vand sammen og rør i

5
Færdig

Er sovsen for tyk? Rør 1/2 dl vand i

6
Færdig

Smag til med salt og peber

7
Færdig

Du kan sagtens genopvarme sovsen på et senere tidspunkt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Original fransk anderilette
forrige
Opskrift: Original fransk anderilette
Opskrift: Original Greyhound Cocktail / Salty Dog
næste
Opskrift: Original Greyhound Cocktail / Salty Dog
Opskrift: Original fransk anderilette
forrige
Opskrift: Original fransk anderilette
Opskrift: Original Greyhound Cocktail / Salty Dog
næste
Opskrift: Original Greyhound Cocktail / Salty Dog

Tilføj Din Kommentar