Ingredienser
-
1 kg osso buco
-
1 l vand
-
2 løg, grofthakket
-
3 fed hvidløg, grofthakket
-
2.5 tsk. salt
-
15 peberkorn, knust
-
5 laurbærblade
-
3 dl ris
-
1 bdt. asparges
-
1 bdt. forårsløg
-
4 gulerødder
-
200 g cherrytomater
-
1 bdt. persille
-
0.5 citron, saft og skal
Et par ord om vores opskrift
Osso buco er skiver af okse- eller kalveskank. Det er en af de udskæringer, der smager allerbedst – og som giver den bedste suppe.
Begge dele udnytter vi i en sommerret med smeltende mørt kød, ris kogt i den gode suppe samt årstidens sprøde grøntsager.
Kogetiden på osso buco, når den som her er skåret i små tern, er 1,5 time. Bagefter kan du tygge kødet med øjenvipperne.
Ingredienser
1 kg osso buco | |
1 l vand | |
2 løg, grofthakket | |
3 fed hvidløg, grofthakket | |
2.5 tsk. salt | |
15 peberkorn, knust | |
5 laurbærblade | |
3 dl ris | |
1 bdt. asparges | |
1 bdt. forårsløg | |
4 gulerødder | |
200 g cherrytomater | |
1 bdt. persille | |
0.5 citron, saft og skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern de værste sener fra osso buco’en og skær kødet i tern på 1,5 x 1,5 cm |
2
Færdig
|
Bring kød (inkl. ben) og vand i kog og skum grundigt for urenheder |
3
Færdig
|
Kog kød, løg, hvidløg og krydderier ved lav varme i 1,5 time |
4
Færdig
|
Brug suppen (minus en bundskjuler) til at koge ris i - 11 minutters kogning, 11 minutters trækketid |
5
Færdig
|
Kassér ben og laurbærblade |
6
Færdig
|
Skær grøntsagerne i grove stykker og damp 5 minutter sammen med kødet |
7
Færdig
|
Bland kød, grønt, ris, persille og citronsaft til en hyggelig sommerret |