Ingredienser
-
2 store fennikel
-
Smør
-
Salt
Et par ord om vores opskrift
Det er ubegribeligt, at vi danskere ikke spiser mere fennikel. Her på Spicy Twists redaktion er vi enige om, at fennikel er en af de lækreste og mest alsidige grøntsager i verden. Så lækker, at det måske var fennikel, vi ville tage med ud på en øde ø, hvis vi kun måtte vælge én grøntsag.
I rå tilstand skal fennikel skæres meget tyndt (gerne med mandolinjern), og så kan du glæde dig til den friske, grønne, lakridsagtige duft, der breder sig i køkkenet. Rå fennikel er sprød og saftig og vil give masser af velsmag til en hvilken som helst salat.
Prøv for eksempel vores forrygende fennikelsalat med æble og pernod.
Når fennikel får varme, ændrer den kønne, runde grøntsag fuldkommen karakter. Den bliver blød og mumset, og smagen skifter hen i retning af artiskokhjerter.
Prøv også vores henrivende stegte fennikel.
Ovnbagt fennikel med smør og salt bliver netop mumset i konsistensen og artiskokhjerteagtig i smagen. Det er genialt tilbehør til al slags fisk og kød eller som det kreative grønne indslag på en buffet.
Det er ufatteligt let at lave ovnbagt fennikel. Du skærer bare top og bund af hver fennikel, skærer den igennem og pakker ind i bagepapir med en klat smør og salt. Efter 1 time i ovnen (200 grader) er der serveret.
Pas på: Ovnbagt fennikel er i dén grad vanedannende!
Ingredienser
2 store fennikel | |
Smør | |
Salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de træagtige ender af hver fennikel og 0,5 cm af toppen |
2
Færdig
|
Skær hver fennikel midt igennem den smalle side, så overfladen bliver så stor som muligt |
3
Færdig
|
Læg en tynd skive smør på hver halve fennikel og drys med lidt salt |
4
Færdig
|
Svøb hver fennikel i bagepapir, så den er helt tildækket, og saften bliver inde i papiret |
5
Færdig
|
Læg side om side i et stort ovnfast fad og bag 1 time ved 200 grader |
6
Færdig
|
Hæld saften fra papiret over hver halve fennikel og servér varme eller kolde |
7
Færdig
|
Husk, at alt kan spises - også stokken |