Opskrift: Perfekt stegt fennikel
med olivenolie, salt og peber

Opskrift: Perfekt stegt fennikel

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 store fennikel
0.5 dl olivenolie
Salt, peber

Den bedste opskrift på en saftig, mør fennikel

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi har sagt det før, og vi siger det igen: Danskerne spiser for få fennikel!

Den kønne, runde grøntsag har uendeligt mange muligheder og smager helt forrygende, uanset hvad du bruger den til.

Rå fennikel smager og dufter let lakridsagtigt. Hvis fennikel skal spises rå, skal den skæres meget tyndt ud, gerne med mandolinjern. Prøv sprød, rå fennikel med tyndt skårne æbler og en syrligt-sød dressing i denne salat, der er Spicys Twists egen absolutte yndlingssalat: Fennikel/æblesalat. Dén salat laver vi mindst én gang om måneden, og vores gæster ELSKER den.

Når du giver fennikel varme, ændrer den fuldkommen karakter. Sprød bliver til blød, lakrids bliver (nærmest) til artiskok. Prøv en rund og hyggelig fennikelcreme sammen med din pasta.

Men allerbedst smager fennikel nok, når den er skåret i halve og stegt, så den er helt mør og saftig. Du finder ikke noget bedre tilbehør til din bøf, din oksemørbrad, din laks eller dine frikadeller!

For at få den fiberrige fennikel tilstrækkeligt mør skal du lige koge den 10 minutter først. Herefter lader du den stå og småstege i olivenolie i små 20 minutter, mens du laver andre ting i køkkenet. Det er superlet.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skær en anelse af hver fennikel i top og bund og del i 2 stykker på langs

2
Færdig

Kog fennikelstykkerne 10 minutter i letsaltet vand

3
Færdig

Steg fennikelstykkerne i olivenolien ved middelvarme i ca. 10 minutter på skærefladen og herefter 6-7 minutter på den runde side

4
Færdig

Drys med salt og peber og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon
forrige
Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon
Opskrift: Fransk løgpizza - pissaladière nicoise
næste
Opskrift: Fransk løgpizza – pissaladière nicoise
Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon
forrige
Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon
Opskrift: Fransk løgpizza - pissaladière nicoise
næste
Opskrift: Fransk løgpizza – pissaladière nicoise

Tilføj Din Kommentar