Opskrift: Ovnbagte kartofler vegetar
med porrer, champignon og basilikum

0 0
Opskrift: Ovnbagte kartofler vegetar

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.5 kg mellemstore bagekartofler
1 dl olivenolie
400 g markchampignon
3 porrer
1 spsk æbleeddike
1 spsk tørret basilikum
1 spsk oregano
2 tsk salt
1 tsk chiliflager
1 hvidløg
Pynt
Frisk basilikum

Sund og lækker aftensmad til en af ugens grønne dage

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du i forvejen er fan af grøn mad, vil du elske ovnbagte kartofler med vegetarfyld, der er fuld af milde, gode smage.

Hvis du – eller dine medspisere – er mere til kød, er disse bagte kartofler en blid mellemvare, fordi de stegte champignoner på toppen er ret kødagtige i smag og konsistens.

Du skal først og fremmest bruge mellemstore bagekartofler. De skal prikkes dybt med en gaffel, hvorefter bagetiden er 1 time ved 200 grader varmluft. Hvis kartoflerne er mindre, skal de måske kun have 50 minutter. Hvis det er meget store bagekartofler, bliver bagetiden nok snarere 75 minutter.

Imens kartoflerne bager og bliver møre, er der god tid til at lave fyldet.

Fyldet består delvis af markchampignon, der skæres i kvarte og steges med lidt salt. Svampene skal stege så længe, du orker. Mindst 20 minutter. Ideen er dræne svampene fuldstændigt for vand og stege dem pænt brune, så de får smag, farve og konsistens som kød.

En anden del af fyldet er porrer, som skal steges næsten møre i masser af olivenolie og lidt eddike. Når kartoflerne er bagt færdige, skæres de igennem, kødet skrabes ud og blandes med porrer, krydderier og hvidløg. Blandingen varmes igennem og øses tilbage i de halve kartoffelskaller. Øverst anbringer du de stegte markchampignon.

Skru ovnen op på 225 grader. De halve, fyldte kartofler skal nu have 10 minutter for at blive gennemvarme.

Som du kan se, er det ingen hurtig ret. Du kommer let til at bruge det meste af halvanden time i køkkenet. Vi synes, smagen er det hele værd – men lav kun bagte kartofler med vegetarfyld en dag, hvor du har lyst til at hygge dig i køkkenet uden stress og jag.

Se også vores opskrift på bagte kartofler med fyld (blandt andet bacon).

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
1.5 kg mellemstore bagekartofler
1 dl olivenolie
400 g markchampignon
3 porrer
1 spsk æbleeddike
1 spsk tørret basilikum
1 spsk oregano
2 tsk salt
1 tsk chiliflager
1 hvidløg
Pynt
Frisk basilikum

Sådan gør du

1
Færdig

Vask bagekartoflerne og fjern evt. ‘øjne’ og dimser

2
Færdig

Prik en masse huller dybt ind i kartoflerne med en gaffel

3
Færdig

Bag kartoflerne 1 time ved 200 grader varmluft

4
Færdig

Imens laver du fyldet:

Varm lidt af olien op på en pande ved middelvarme, drys en anelse salt i og steg de rensede champignon, der er skåret i kvarte - steg mindst 20 minutter, gerne længere, til svampene er brune og skrumpet godt ind - sæt champignonerne til side

5
Færdig

Hæld resten af olien på panden og steg de skiveskårne porrer, til de falder lidt sammen og er næsten møre

6
Færdig

Skær de bagte kartofler midt igennem, skrab kartoffelkødet ud med en ske og mos det med en gaffel

7
Færdig

Hæld kartoffelkødet ned til porrerne, tilsæt de øvrige ingredienser og varm igennem

8
Færdig

Øs porreblandingen tilbage i de halve kartoffelskaller og anbring champignonerne øverst

9
Færdig

Varm kartoflerne 10 minutter ved 225 grader

10
Færdig

Pynt med frisk basilikum

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Arroz-a-banda-paella-med-fisk
forrige
Opskrift: Arroz a banda – paella med fisk
Opskrift: Perfekte brioche burgerboller
næste
Opskrift: Perfekte brioche burgerboller
Arroz-a-banda-paella-med-fisk
forrige
Opskrift: Arroz a banda – paella med fisk
Opskrift: Perfekte brioche burgerboller
næste
Opskrift: Perfekte brioche burgerboller

Tilføj Din Kommentar