Opskrift: Den ikoniske Pad Thai
- stegte nudler med rejer og peanuts

0 0
Opskrift: Den ikoniske Pad Thai

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Pad Thai-sovs
4 spsk. fiskesovs
2 spsk. tamarindpasta
1 spsk. rørsukker
0.5 spsk. soya
Desuden
200 g brede risnudler
25 g usaltede peanuts
4 spsk. olie til stegning
1 lille rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
10 rå kæmperejer
0.5 dl vand
2 æg
100 g bønnespirer
2 forårsløg, de grønne toppe
Pynt
Lime
Koriander
Chiliflager

Pad Thai er en af verdens mest populære thaiopskrifter

Ingredienser

  • Pad Thai-sovs

  • Desuden

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Pad Thai blev i 2011 af CNN rangeret som nr. 5 af verdens 50 lækreste retter. Den ikoniske nudelret er da heller ikke til at komme udenom, hvis du går på en thailandsk restaurant et hvilket som helst sted i verden.

Hvad er Pad Thai? Tja, kort fortalt er det stegte nudler med æg og kæmperejer (eller kylling eller oksekød), vendt i en lækker sovs og drysset med hakkede peanuts.

Du kan næsten fornemme det af beskrivelsen: Pad Thai smager helt, helt forrygende. Og i modsætning til så megen anden thaimad er Pad Thai overhovedet ikke stærkt. Thaierne drysser selv tørret chili på ved bordet – det gør vi også – men du vælger selv.

Opskriften er kraftigt inspireret af den dygtige dansk-thailandske madkunstner Nadia Mathiasen (foodfanatic.dk) – men med små forenklinger og mindre ændringer for at ramme den udgave af Pad Thai, som vi selv husker fra et gadekøkken på Phuket.

Vi mener for eksempel, at man i Thailand typisk anvender de rå, sødlige peanuts, der lige skal ristes hurtigt, som drys på toppen – ikke saltede peanuts. Det kan lyde som en petitesse, men når du tager en mundfuld af retten, vil smagen være en del anderledes.

Til gengæld er vi 100% enige i, at der skal tamarind i den berømte Pad Thai-sovs. Tamarind er de syrlige frugter fra træet af samme navn, og vi fik i en asiatisk butik fat i en dejlig tamarindpasta, som er lige til at anvende i sovsen uden yderligere dikkedarer.

I forhold til foodfanatics opskrift er der bl.a. ændret en smule på enkelte af mængdeangivelserne, kinapurløg er blevet til de grønne toppe af forårsløg, palmesukker er nu rørsukker, og de søde, tørrede radiser er væk.

Som pynt (og smagsgiver) på det meste thailandske mad holder vi meget af frisk koriander. Det kan klart anbefales.

Opskriften er til 2 personer. Flere nudler kan du nemlig ikke stege ad gangen, hvis de skal blive gode.

En håndfuld Singha-øl og en enkelt lille Mekhong-whisky kan også anbefales. Det kunne thaierne sagtens selv finde på at drikke til, når det skal være lidt festligt.

Ingredienser

Antal personer:
Pad Thai-sovs
4 spsk. fiskesovs
2 spsk. tamarindpasta
1 spsk. rørsukker
0.5 spsk. soya
Desuden
200 g brede risnudler
25 g usaltede peanuts
4 spsk. olie til stegning
1 lille rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
10 rå kæmperejer
0.5 dl vand
2 æg
100 g bønnespirer
2 forårsløg, de grønne toppe
Pynt
Lime
Koriander
Chiliflager
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bland alle ingredienser til Pad Thai-sovs i en gryde, kog op og tag af varmen – sovsen skal være lidt tyk og syrlig-sød-salt

2
Færdig

Kog eller udblød nudlerne efter anvisningerne på pakken – rør dem herefter med en anelse olie, så de ikke klumper

3
Færdig

Hak peanuts groft og rist hurtigt på en hed pande eller wok, til de er let lysebrune

4
Færdig

Sørg for at have klargjort alle ingredienser, for nu skal der steges ved ret høj varme på en sliplet-pande eller i en wok:

5
Færdig

Opvarm olien og steg først løg og hvidløg gyldent

6
Færdig

Tilsæt rejerne og steg, til de begynder at skifte farve

7
Færdig

Tilsæt nudlerne og sørg for at få dem spredt godt – tilsæt evt. lidt vand, hvis nudlerne skal løsnes

8
Færdig

Ryd lidt plads blandt nudler og rejer, slå æggene ud, lad dem størkne hurtigt og rør rundt

9
Færdig

Tilsæt sovsen og rør rundt

10
Færdig

Tilsæt bønnespirer og de grønne toppe af forårsløgene skåret i tynde skiver

11
Færdig

Varm hurtigt igennem og tag af varmen

12
Færdig

Anret i serveringsskåle med hakkede peanuts, korianderblade og limebåde

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Bitters & soda - når du skal køre hjem
forrige
Opskrift: Bitters & soda – når du skal køre hjem
Opskrift: Coq au riesling
næste
Opskrift: Coq au riesling
Opskrift: Bitters & soda - når du skal køre hjem
forrige
Opskrift: Bitters & soda – når du skal køre hjem
Opskrift: Coq au riesling
næste
Opskrift: Coq au riesling

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here