Opskrift: Panna Cotta af kærnemælkskoldskål & rabarber

0 0
Opskrift: Panna Cotta af kærnemælkskoldskål & rabarber

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Koldskål
2 æg
150 g sukker
1 vaniljestang, kornene
300 g græsk yoghurt
3 dl kærnemælk
5 blade husblas
0.5 citron, saften
Rabarberkompot
300 g rabarber
150 g sukker
1 tom vaniljestang

Ingredienser

  • Koldskål

  • Rabarberkompot

Et par ord om vores opskrift

Del

Panna cotta er en vidunderlig dessert, der stammer fra Piemonte. Navnet betyder direkte oversat ”kogt fløde”. Hvis du ikke har smagt panna cotta før, så tænk på en gammeldags dansk fløderand.

Se også vores opskrift på en fedtfattig panna cotta med mælk

Ideen til dagens udgave af panna cotta opstod ud af det blå. I stedet for fløde eller sødmælk må man da kunne bruge en god, gammeldaws kærnemælkskoldskål, tænkte vi. Alle elsker koldskål!

En tur rundt på det store, såkaldte internet røbede, at andre har gået med de samme tanker. Blandt andre dygtige Maja Vase.

Om brugen af husblas

For at få en panna cotta til at stivne på den helt rigtige måde skal man bruge husblas. Det er ikke spor svært, når man lige har luret fremgangsmåden af.

Hvis du gerne vil vide mest muligt om (brugen af) husblas, har Dr. Otker skrevet en rigtig god artikel om det.

Da det i denne opskrift er en kold væske (koldskål), som husblassen skal få til at stivne, skal du gøre sådan her:

  1. Læg bladene med husblas i koldt vand i 5 minutter – nu bliver de geléagtige i konsistensen
  2. Hæld husblassen i en skål og smelt den over vandbad – det går lynhurtigt
  3. Pisk citronsaft i den flydende husblas
  4. Pisk blandingen af husblas og citronsaft i koldskålen
  5. Hæld på pæne dessertglas og stil køligt i 4 timer
  6. Nu er panna cotta’en stiv – og klar til et lag rabarberkompot

Vi genbruger vaniljestangen

Der skal en masse dejlig vanilje i den gode koldskål, som danner basis for panna cotta’en. Helt præcist kornene fra en hel vaniljestang.

Når du har skrabet kornene ud fra vaniljestangens indre, er der stadig meget smag tilbage i det tomme hylster. Derfor koger vi vaniljestangen med sammen med rabarber og sukker, når der skal laves rabarberkompot. Hvorfor ikke få al den gode vaniljesmag med?

Ingredienser

Antal personer:
Koldskål
2 æg
150 g sukker
1 vaniljestang, kornene
300 g græsk yoghurt
3 dl kærnemælk
5 blade husblas
0.5 citron, saften
Rabarberkompot
300 g rabarber
150 g sukker
1 tom vaniljestang

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftige

2
Færdig

Pisk yoghurt og kærnemælk i – nu er koldskålen færdig

3
Færdig

Læg bladene med husblas i koldt vand i 5 minutter – nu bliver de geléagtige i konsistensen

4
Færdig

Hæld husblassen i en skål og smelt den over vandbad – det går lynhurtigt

5
Færdig

Pisk citronsaft i den flydende husblas

6
Færdig

Pisk blandingen af husblas og citronsaft i koldskålen

7
Færdig

Hæld koldskålen på pæne dessertglas og stil køligt i 4 timer

8
Færdig

Imens panna cotta’en stivner, laver du rabarberkompotten og afkøler den

9
Færdig

Skær de rensede rabarber i tynde skiver

10
Færdig

Kog med sukker og den tomme vaniljestang (uden vand!) i 10 minutter

11
Færdig

Fisk vaniljestangen op og blend rabarberkompotten til en jævn masse – afkøl den

12
Færdig

Når panna cotta’en er stiv, fordeles den kolde rabarberkompot ovenpå i glassene

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

vandmelon drink med gin
forrige
Opskrift: Fræk vandmelon drink med gin
Thailandsk BBQ-marinade
næste
Opskrift: Thailandsk BBQ-marinade
vandmelon drink med gin
forrige
Opskrift: Fræk vandmelon drink med gin
Thailandsk BBQ-marinade
næste
Opskrift: Thailandsk BBQ-marinade

Tilføj Din Kommentar