Opskrift: Thailandsk BBQ-marinade
Rund og aromatisk grillmarinade til al slags kød

0 0
Opskrift: Thailandsk BBQ-marinade

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. sort chilipasta
3 spsk. soya
20 gram ingefær, revet
2 fed hvidløg, revet

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne thailandske barbecuemarinade smager ganske meget som en god marinade fra de vestlige køkkener: Lidt salt, lidt sød, lidt krydret – rund og venlig.

Hvis du ikke fortæller dine gæster, hvad det stegte eller grillede kød er marineret i, vil de næppe gætte på, at marinaden er thailandsk. De vil tro, at du har rørt en laber og let eksotisk BBQ-marinade sammen af den slags ingredienser, man normalt bruger til den slags.

Men – den vigtigste ingrediens i den thailandske BBQ-marinade er sort chilipasta. Hvis du ikke kender den slags i forvejen, så frygt ej: Den er nærmest ikke stærk, snarere let krydret og sødlig. Vi brugte dette mærke: Pantai chilipasta med sojabønneolie

Den tykke sorte chilipasta røres med soya samt revet ingefær og hvidløg. Det tager 5 minutter, og så står du med den perfekte barbecuemarinade.

Thailandsk BBQ-marinade kan bruges til al slags kød, fisk, skaldyr og grøntsager, der skal steges eller på grillen. Lad marinaden sidde i 2 timer, børst det yderste lag marinade af og steg eller grill på livet løs.

Vi skar nogle tykke koteletter af en nakkefilet, marinerede som sagt i 2 timer og lod dem herefter stege 20 minutter ved indirekte varme i vores gamle Weber-grill og til sidst 5 minutter direkte over de glødende briketter. Mumsfilibaba!

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. sort chilipasta
3 spsk. soya
20 gram ingefær, revet
2 fed hvidløg, revet
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør ingredienserne sammen til en tyk marinade

2
Færdig

Grundopskriften rækker til 500 gram kød

3
Færdig

Smør kødet ind i marinaden og lad marinere 2 timer

4
Færdig

Lige før stegning eller grillning børstes det yderste lag marinade af, så kødet ikke brænder på

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Panna Cotta af kærnemælkskoldskål & rabarber
forrige
Opskrift: Panna Cotta af kærnemælkskoldskål & rabarber
Sådan bruger du citronmelisse i mad og drikke
næste
Opskrift: Sådan bruger du citronmelisse i mad og drikke
Panna Cotta af kærnemælkskoldskål & rabarber
forrige
Opskrift: Panna Cotta af kærnemælkskoldskål & rabarber
Sådan bruger du citronmelisse i mad og drikke
næste
Opskrift: Sådan bruger du citronmelisse i mad og drikke

Tilføj Din Kommentar