Ingredienser
-
2 spsk. sort chilipasta
-
3 spsk. soya
-
20 gram ingefær, revet
-
2 fed hvidløg, revet
Et par ord om vores opskrift
Denne thailandske barbecuemarinade smager ganske meget som en god marinade fra de vestlige køkkener: Lidt salt, lidt sød, lidt krydret – rund og venlig.
Hvis du ikke fortæller dine gæster, hvad det stegte eller grillede kød er marineret i, vil de næppe gætte på, at marinaden er thailandsk. De vil tro, at du har rørt en laber og let eksotisk BBQ-marinade sammen af den slags ingredienser, man normalt bruger til den slags.
Men – den vigtigste ingrediens i den thailandske BBQ-marinade er sort chilipasta. Hvis du ikke kender den slags i forvejen, så frygt ej: Den er nærmest ikke stærk, snarere let krydret og sødlig. Vi brugte dette mærke: Pantai chilipasta med sojabønneolie
Den tykke sorte chilipasta røres med soya samt revet ingefær og hvidløg. Det tager 5 minutter, og så står du med den perfekte barbecuemarinade.
Thailandsk BBQ-marinade kan bruges til al slags kød, fisk, skaldyr og grøntsager, der skal steges eller på grillen. Lad marinaden sidde i 2 timer, børst det yderste lag marinade af og steg eller grill på livet løs.
Vi skar nogle tykke koteletter af en nakkefilet, marinerede som sagt i 2 timer og lod dem herefter stege 20 minutter ved indirekte varme i vores gamle Weber-grill og til sidst 5 minutter direkte over de glødende briketter. Mumsfilibaba!
Ingredienser
2 spsk. sort chilipasta | |
3 spsk. soya | |
20 gram ingefær, revet | |
2 fed hvidløg, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne sammen til en tyk marinade |
2
Færdig
|
Grundopskriften rækker til 500 gram kød |
3
Færdig
|
Smør kødet ind i marinaden og lad marinere 2 timer |
4
Færdig
|
Lige før stegning eller grillning børstes det yderste lag marinade af, så kødet ikke brænder på |