• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: En grydefuld pragtfuld, gammeldags hønsekødssuppe for 40 kr.

Opskrift: En grydefuld pragtfuld, gammeldags hønsekødssuppe for 40 kr.

0 0
Opskrift: En grydefuld pragtfuld, gammeldags hønsekødssuppe for 40 kr.

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 frossen suppehøne (800 g)
2 l vand
1.5 spsk. salt
5 laurbærblade
10 korn allehånde, let knust
10 sorte peberkorn, let knust
1 bdt. persille, stilkene
1 knoldselleri
4 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
2 porrer

Sådan smagte hønsekødssuppe, da mormor var ung

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lige nu er du højst sandsynligt i færd med at lede efter den helt rigtige opskrift på hønsekødssuppe, og du skal endelig fortsætte jagten, hvis vores tanker ikke matcher dine egne.

Men lad os lige give dig et par ting at tænke over, før du klikker videre:

Kylling vs. høne. Du kan sagtens koge en dejlig suppe på kylling, men den smager IKKE som gammeldags hønsekødssuppe. Selv en lille høne giver suppen en langt kraftigere kødsmag, der i højere grad yder grøntsagerne modspil.

Andre smagsgivere. Foruden hønen skal suppen smage af urter og krydderier. Det er ikke nødvendigt at binde en krydderbuket/bouquet garni, da suppen alligevel skal sis efter kogning. Som krydderier i en hønsekødssuppe smager laurbærblade, persillestilke, allehånde og peber helt rigtigt. Urterne, som koges med fra start, bør være den samme type, som senere serveres i den siede suppe. Et godt, gammelt trick er simpelt hen at skrubbe din selleri, gulerødder, persillerødder, pastinakker og porrer fri for jord – skrælle og klargøre dem – og bruge skrællerne og porretoppene som smagsgivere! På den måde går intet til spilde.

Kogetid. En lille høne skal koge mindst 2 timer, før kødet er mørt. Hønen koger i rigeligt vand sammen med krydderier og grøntsagsskræller. Bagefter sies suppen, der nu skal koges med friske grøntsagstern og halvtykke porreskiver – 10 minutter! Hverken mere eller mindre. Imens kasserer du grøntsagsaffaldet og plukker kødet af hønen.

Stræk suppen 2 dage. I gamle dage, hvor man spiste mindre af det kostbare kød end i dag, strakte en hønsekødssuppe flere dage. Den ene dag spiste man suppe og kød (kødet blev somme tider spist med kartofler og peberrodssovs), den anden dag kunne kødet bestå af hjemmelavede kød- og melboller. Hvis du som vi vælger at spise suppen over 2 dage, så husk kun at koge friske grøntsager til 1 dag ad gangen; ellers bliver de udkogte og sjaskede.

Vi lover højt og helligt, at denne hønsekødssuppe smager præcis, som da mormor var ung. Samtidig er det en utroligt billig ret, som mormor sagtens ville have haft råd til!

Hos nemlig.com og i mange supermarkeder kan du få en lille, frossen suppehøne (800 gram) til lidt over 20 kr. Der er ikke meget kød på det bette kræ (vi skal jo skære ned på kødforbruget), men den giver alligevel rigeligt med saft og kraft til suppen.

Prisen på de grove grøntsager, som skal bruges i suppen, er næppe over 20 kr. – så alt i alt bør en grydefuld hønsekødssuppe til 4 personer ikke koste meget mere end 40 kr.

Vi kogte 2 liter suppe på hønen, 1 liter til hver dag. På dag 2, hvor hønen var spist, nød vi suppen med friske grøntsager samt kød- og melboller. Sikken fest!

Ingredienser

Antal personer:
1 frossen suppehøne (800 g)
2 l vand
1.5 spsk. salt
5 laurbærblade
10 korn allehånde, let knust
10 sorte peberkorn, let knust
1 bdt. persille, stilkene
1 knoldselleri
4 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
2 porrer

Sådan gør du

1
Færdig

Tø hønen op i køleskabet over et døgns tid

2
Færdig

Rens hønen for blod, kassér evt. indvolde samt gumpen, del hønen i mindre stykker

3
Færdig

Anbring hønsestykkerne i din bedste suppegryde, hæld vandet over og bring i kog

4
Færdig

Skum urenheder af suppen, skru ned på lavt blus og læg låg på gryden

5
Færdig

Hæld krydderier ned til hønen, når du har fundet dem frem

6
Færdig

Skrub grøntsagerne fri for jord, skræl dem, skær stilke af persillen og de grønne toppe af porrerne

7
Færdig

Hæld grøntsagsskræller, persillestilke og porretoppe ned til hønen

8
Færdig

Alt i alt skal hønen koge i 2 timer

9
Færdig

Imens skærer du de rensede grøntsager i fine tern og porrerne i 0,75 cm tykke skiver (persillen kan du bruge en anden dag)

10
Færdig

Når suppen er kogt færdig, sier du den gennem en finmasket sigte

11
Færdig

Sæt den klare suppe over igen og tilføj de friske grøntsager - de skal nu småkoge 10 minutter under låg

12
Færdig

Imens kasserer du grøntsagsaffaldet fra sigten og plukker kødet af hønen

13
Færdig

Velbekomme

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Pariserboef-af-kalvekoed-med-dekonstrueret-bearnaise
forrige
Opskrift: Pariserbøf af kalvekød med dekonstrueret bearnaise
Hjemmebagte-rug-pita-med-fiskefilet-og-aeblesalat
næste
Opskrift: Hjemmebagte rug-pita med fiskefilet og æblesalat
Pariserboef-af-kalvekoed-med-dekonstrueret-bearnaise
forrige
Opskrift: Pariserbøf af kalvekød med dekonstrueret bearnaise
Hjemmebagte-rug-pita-med-fiskefilet-og-aeblesalat
næste
Opskrift: Hjemmebagte rug-pita med fiskefilet og æblesalat

Tilføj Din Kommentar