• Forside
  • Drinks
  • Opskrift: Passionsfrugt drink – poncha de maracujá

Opskrift: Passionsfrugt drink – poncha de maracujá
Madeiras nationaldrik er fuldkommen vanedannende

0 0
Opskrift: Passionsfrugt drink – poncha de maracujá

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 appelsiner, saften
2 citroner, saften
20 cl hvid rom
6 spsk. honning
6 passionsfrugter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Overalt på den skønne, grønne Atlanterhavsø Madeira er det muligt – og tilrådeligt! – at få serveret et glas frisklavet poncha.

Som navnet antyder, er poncha en slags punch – og på Madeira er den tung af frugt, stærk af alkohol og relativt sød. En poncha eller to smager dejligt, mens man befinder sig på øen, men vi har lavet en lidt lettere version til danske ganer.

Den helt basale opskrift på poncha er:

  • Citronsaft
  • Honning
  • Sukkerrørsrom

Rommen kan være enten almindelig hvid rom eller cachaça (aguardiente).

Ideen til poncha kommer formentlig fra englænderne, der i 1800-tallet importerede konceptet fra deres kolonier i Indien.

Hver bartender på Madeira har sin egen måde at lave poncha på. De fleste blander dog appelsinsaft og citronsaft sammen, så drinken ikke bliver så voldsom. Nogle rører også rørsukker i – men honning er altid en af hovedingredienserne. Rigeligt med honning!

En poncha skal være frisklavet. Først når du bestiller den, går bartenderen i gang med at presse frugten. Frugtsaften blandes med rom og honning i en kande, og så skal den piskes (især for at opløse honningen). Til dette formål har man på Madeira en særlig træstav (en såkaldt caralhinho), som man ruller kraftigt mellem hænderne. Vi nøjes med et almindeligt piskeris.

En af de mest populære smagsvarianter er poncha de maracujá – altså med passionsfrugt. Det er dén, vi giver dig opskriften på her, og den smager djævelsk godt!

Har du ikke adgang til passionsfrugter, så drop dem og nøjes med de 4 første ingredienser. Det kaldes en poncha régional.

Du bemærker sikkert, at der ikke er is i drinken. Det bruger de lokale ikke – en poncha serveres ved stuetemperatur. Men du KAN selvfølgelig forlænge den dejlige passionsfrugt drink med is. Eller en sjat danskvand.

Som du ser på billedet, er det meget brugt på Madeira at servere en lille (gratis) snack til poncha. For eksempel jordnødder i skal.

Se også vores opskrift på passionsfrugt mojito

Ingredienser

Antal personer:
4 appelsiner, saften
2 citroner, saften
20 cl hvid rom
6 spsk. honning
6 passionsfrugter

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser i en skål eller kande - indholdet af passionsfrugterne skrabes ud af skallerne

2
Færdig

Pisk kraftigt et par minutter med et piskeris for at opløse honningen og trække smag ud af passionsfrugtkødet

3
Færdig

Si drinken ned i passende glas

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Melonsorbet med mynte
forrige
Opskrift: Nem melonsorbet med mynte
Hjemmelavede lakridsmandler
næste
Opskrift: Hjemmelavede lakridsmandler
Melonsorbet med mynte
forrige
Opskrift: Nem melonsorbet med mynte
Hjemmelavede lakridsmandler
næste
Opskrift: Hjemmelavede lakridsmandler

Tilføj Din Kommentar