Ingredienser
-
1 melon
-
1 lime, saften
-
1 æggehvide
-
3 spsk. sukker
-
3 kviste mynte, bladene
Et par ord om vores opskrift
Traditionelt fremstilles sorbet af frugtsaft, der blandes med en afkølet sirup (vand + sukker) og fryses. Heri kan røres æggehvide for at ’jævne’ konsistensen.
Melon er imidlertid en så vandholdig og mildt smagende frugt, at det er overflødigt at tilsætte yderligere vand. Det er derfor, at denne sorbetopskrift er nemmere og hurtigere end sædvanligt: Du slipper for at koge en sirup først og lade den afkøle.
Du kan bruge alle de klassiske lyse melontyper til melonsorbet: Cantaloupe, Galia, honningmelon, spansk honningmelon (Piel de Sapo) – mens vandmelon nok bliver en anelse for vandet i smagen her.
Når du fryser fødevarer og spiser dem kolde – som is og sorbet – vil smagene være mere neutrale, end hvis du nyder dem ved stuetemperatur. Der må derfor gerne være smæk på syren, sødmen og de andre tilsatte smage i en sorbet (her frisk mynte) – for når sorbeten er frossen, vil smagene blegne.
Når du skræller melonen, så skyl den endelig i vand først. Skallen indeholder ofte både bakterier og sprøjtemidler, som let kan blive overført til frugtkødet, hvis det ikke er skyllet af.
Sorbet og is laves lettest på en ismaskine. Hvis du ikke ejer sådan en, så fortvivl ej: I så fald skal du bare sætte sorbeten i fryseren og røre i den hver halve time, til den er frosset færdig. Husk, at sorbet skal være løsere i konsistensen end for eksempel flødeis.
Spis melonsorbet som dessert, som ganerenser efter hovedretten under en større middag eller i stedet for købeis på en varm sommerdag.
Se vores andre frosne opskrifter:
Ingredienser
1 melon | |
1 lime, saften | |
1 æggehvide | |
3 spsk. sukker | |
3 kviste mynte, bladene |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl og udsten melonen |
2
Færdig
|
Blend sammen med de øvrige ingredienser |
3
Færdig
|
Kør melonmassen på en ismaskine og frys herefter ned |
4
Færdig
|
Uden ismaskine stiller du sorbeten i fryseren og rører i den hver halve time, indtil den er frosset færdig - sorbet skal være løsere i konsistens end flødeis |