• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Pasta alla Norma – med auberginer, tomater og kapers

Opskrift: Pasta alla Norma – med auberginer, tomater og kapers

0 0
Opskrift: Pasta alla Norma – med auberginer, tomater og kapers

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g pasta
3 l vand
1 spsk. salt
Bagte auberginer
2 auberginer
1 spsk. salt
Tomatsovs
3 spsk. olivenolie
2 rødløg
2 fed hvidløg
100 g kapers
500 g cherrytomater
0.5 tsk. chiliflager
2 dl kogevand fra pastaen
Desuden
150 g pecorino eller parmesan
1 bdt. frisk basilikum

En symfoni af velsmag fra Sicilien

Ingredienser

  • Bagte auberginer

  • Tomatsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Pasta alla Norma er en uhyre velsmagende ret, der har sin oprindelse i den sicilianske by Catania.

I Catania og omegn har man en overflod af auberginer, solmodne tomater, kapers og frisk basilikum til rådighed, og så kan det hele jo kun ende lykkeligt.

Catania fik engang besøg af en glad italiensk forfatter. Da han smagte retten, udbrød han (på italiensk): “Dette er en sand Norma!” Det var den største ros, for manden mente helt bestemt, at retten er lige så perfekt som Bellinis opera Norma.

På Sicilien vælger man som regel at benytte makaroni i retten. Andre foretrækker spaghetti. Vi havde farfalle (sommerfugle) i skuffen, fuldkorn oven i købet. De fungerede fortrinligt.

Auberginerne kan behandles på forskellige måder, inden de ryger i tomatsovsen. De fleste er enige om, at auberginerne først skal skæres i store stykker og udvandes med salt i mindst 20 minutter. Men herefter skilles vandene: Nogle friterer auberginestykkerne i masser af olie. Andre steger dem på panden i olie…
… og vi tilslutter os den tredje gruppe, der mener, at auberginestykkerne skal bages i ovnen, hvor de samler velsmag og mister endnu mere væske. To auberginer, som opskriften kræver, ender med at blive til en ganske lille portion.

Et par ord om de øvrige ingredienser:

  • Tomaterne: Vi foretrækker friske tomater i retten. 500 gram cherrytomater, fyldt med dejlig tomatsmag. Men ok, en dåse virkelig gode flåede tomater kan også gøre det.
  • Osten: Som sicilianerne foretrækker vi et at røre fintrevet pecorino i retten. Det giver i dén grad autencitet i smagen. Men en omgang fintrevet parmesan eller grana padano vil også fungere.
  • Saltet: Der skal ikke salt i sovsen. De bagte auberginer er en smule salte. Det samme er kapers. Det er den revne ost også. Og ja, pastavandet er minsandten også salt. Det rækker!
  • Vinen: Der er virkelig meget smag i en tallerkenfuld pasta alla Norma. Hvis der skal vin til, kan du sagtens servere en kraftig, solmoden siciliansk vino rosso.

Ingredienser

Antal personer:
500 g pasta
3 l vand
1 spsk. salt
Bagte auberginer
2 auberginer
1 spsk. salt
Tomatsovs
3 spsk. olivenolie
2 rødløg
2 fed hvidløg
100 g kapers
500 g cherrytomater
0.5 tsk. chiliflager
2 dl kogevand fra pastaen
Desuden
150 g pecorino eller parmesan
1 bdt. frisk basilikum
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sørg for at koge pastaen, så den er færdig samtidig med sovsen - de næsten færdigkogte pastaer (al dente) skal nemlig lige koge de sidste 2 minutter i sovsen

2
Færdig

Skær auberginerne i 2 x 2 cm store firkanter, anbring i et fad og vend med salt - lad trække mindst 20 minutter og klem så al den væske ud af stykkerne, du kan

3
Færdig

Læg auberginestykkerne på bagepapir og bag dem 30 minutter midt i en 200 grader varm ovn

4
Færdig

Steg grofthakket rødløg og tynde skiver hvidløg ved middelvarme i olien, til begge dele bliver blanke - ca. 10 minutter

5
Færdig

Tilsæt kapers og steg med 1 minut

6
Færdig

Tilsæt halverede cherrytomater og chili og steg med, til tomaterne er bløde - der skal stadig være lidt saft tilbage på panden – ca. 10 minutter

7
Færdig

Tilsæt kogevand fra pastaen, når der er 1 minuts kogning tilbage

8
Færdig

Tilsæt pastaerne, der skal være kogt al dente - kog med i sovsen i 2 minutter

9
Færdig

Vend fintrevet pecorino eller parmesan i pasta og sovs, så osten går i forbindelse med pastaen uden at klumpe

10
Færdig

Tag panden af ilden og vend masser af friske basilikumblade i retten

11
Færdig

Servér straks af opvarmede, dybe tallerkener

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Italiensk-forret-med-torsk-og-mascarpone-baccala
forrige
Opskrift: Lækker italiensk forret med torsk og mascarpone (baccala)
Granola-paa-panden
næste
Opskrift: Sprød granola på panden
Italiensk-forret-med-torsk-og-mascarpone-baccala
forrige
Opskrift: Lækker italiensk forret med torsk og mascarpone (baccala)
Granola-paa-panden
næste
Opskrift: Sprød granola på panden

Tilføj Din Kommentar