• Forside
  • Forretter
  • Opskrift: Lækker italiensk forret med torsk og mascarpone (baccala)

Opskrift: Lækker italiensk forret med torsk og mascarpone (baccala)

0 0
Opskrift: Lækker italiensk forret med torsk og mascarpone (baccala)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Letsaltet torsk
250 g torskefilet
1 spsk. salt
Vand
Desuden
250 g mascarpone
1 spsk. grov sennep
0.5 tsk. salt, peber|
100 g ruccola
100 g kapers (nettovægt)
1 spsk. olivenolie

Tager 20 minutter at lave, smager som 1/2 million

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

  • Letsaltet torsk

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Værsgo, her kommer verdens nemmeste gourmetforret. Genial, når du skal have gæster, og det gerne må gå lidt stærkt.

Forretten egner sig til både mindre og større selskaber og endog som frokostret.

Forhistorien er, at Spicy Twists fiskekok har en venlig svoger, som fik forretten serveret på den italienske restaurant Scarpetta på Islands Brygge. Navnet på retten er baccala, som er den italienske betegnelse for saltet torsk eller klipfisk. 

Som det grundige menneske svogeren er, gik han fluks hjem og eksperimenterede sig frem til de perfekte blandingsforhold.

Lige dele letkogt, letsaltet torsk og mascarpone moses sammen med grov sennep, salt og peber. Torskemoussen anrettes på et leje af ruccola og drysses med lynstegte kapers.

Det smager usandsynligt godt! Cremet, med en ganske let smag af den milde torsk og et elegant modspil fra de syrligt-salte kapers. Wow.

Torsken skal koge 5 minutter og trække 5 minutter, kapers skal stege 1 minut. Det er simpelt hen umuligt at bruge mere end 20 minutter på at lave retten. Og så smager den som sagt som en halv million, mindst.

Skal det være rigtigt italiensk, så servér et glas kølig Frascati til.

Ingredienser

Antal personer:
Letsaltet torsk
250 g torskefilet
1 spsk. salt
Vand
Desuden
250 g mascarpone
1 spsk. grov sennep
0.5 tsk. salt, peber|
100 g ruccola
100 g kapers (nettovægt)
1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

1
Færdig

Kog torsken 5 minutter med salt i vand, der ligger dækker

2
Færdig

Lad torsken trække 5 minutter i det salte vand

3
Færdig

Kassér vandet og mos torsken med en gaffel

4
Færdig

Rør torsk sammen med mascarpone, sennep, salt og peber

5
Færdig

Spred ruccola ud på pæne tallerkener og anret en klat torskemousse på hver

6
Færdig

Varm en pande op, hæld vand fra kapers og lynsteg dem 1 minut i den hede olie

7
Færdig

Fordel kapers på tallerkenerne og kald til bords, gerne med let italiensk accent

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Lynstegte-oestershatte-fra-Sichuan
forrige
Opskrift: Lynstegte østershatte fra Sichuan
Pasta-alla-Norma
næste
Opskrift: Pasta alla Norma – med auberginer, tomater og kapers
Lynstegte-oestershatte-fra-Sichuan
forrige
Opskrift: Lynstegte østershatte fra Sichuan
Pasta-alla-Norma
næste
Opskrift: Pasta alla Norma – med auberginer, tomater og kapers

Tilføj Din Kommentar