• Forside
  • Forretter
  • Opskrift: Tilberedning af små artiskokker – med basilikumsmør

Opskrift: Tilberedning af små artiskokker – med basilikumsmør

0 0
Opskrift: Tilberedning af små artiskokker – med basilikumsmør

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
8 små artiskokker
75 g smør
2 spsk. frisk basilikum, hakket
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt

Spis små artiskokker som en nem, lille forret

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Forskellen på tilberedning af store artiskokker og små artiskokker er ene og alene kogetiden.

De små, grøn-lilla artiskokker er halv størrelse af store artiskokker og skal derfor kun have den halve kogetid: 15 minutter. Beregn 2 små artiskokker pr. person

I øvrigt behandler du store og små artiskokker ens:

  • Vrid stilken af
  • Skær den øverste halvdel af bladene af
  • Skyl artiskokkerne for at fjerne evt. jord
  • Kog de små artiskokker 15 minutter
  • De yderste blade kan du kun spise bunden af
  • De inderste blade er så fine og møre, at de kan spises hele
  • Skrab evt. fimrehår af hjertet og spis det hele
  • Som tilbehør til både store og små artiskokker smager smør og salt altid pragtfuldt.

Det er er en god idé at smelte smørret, så artiskokbladene nemt kan dyppes i. Og når du alligevel er i gang med gryde og smør, så hak lidt frisk basilikum, knus et fed hvidløg og dryp en smule citronsaft i. Voila: Basilikumsmør.

Et glas kølig riesling er heller ikke noget dårligt match til de små artiskokker.

Ingredienser

Antal personer:
8 små artiskokker
75 g smør
2 spsk. frisk basilikum, hakket
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt

Sådan gør du

1
Færdig

Tilberedning

Vrid forsigtigt stilken af artiskokkerne, så du får flest muligt af de trevlede tråde med – og skær den øverste halvdel af bladene

2
Færdig

Kogetid

Kog artiskokkerne 15 minutter i rigeligt vand, salt og et par citronskiver

3
Færdig

Tilbehør

Smelt smørret, rør de øvrige ingredienser i - og brug basilikumsmørret til at dyppe bladene i samt smøre på artiskokhjertet

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Pasta-med-muslinger-i-italiensk-tomatsovs
forrige
Opskrift: Pasta med muslinger i italiensk tomatsovs
Tom-Collins-uden-sukker
næste
Opskrift: Tom Collins uden sukker (slankedrink)
Pasta-med-muslinger-i-italiensk-tomatsovs
forrige
Opskrift: Pasta med muslinger i italiensk tomatsovs
Tom-Collins-uden-sukker
næste
Opskrift: Tom Collins uden sukker (slankedrink)

Tilføj Din Kommentar