Opskrift: Pasta med ovnbagte peberfrugter og tomater
- rødløg, hvidløg og salvie

0 0
Opskrift: Pasta med ovnbagte peberfrugter og tomater

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g peberfrugter
200 g cherrytomater
2 rødløg
2 fed hvidløg, knust
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 spsk. salvie
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt
250 g pasta, tør vægt

Vidunderlig italiensk pastaret baseret på søde, smagfulde grøntsager

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Pasta con peperoni e pomodori al forno.” Så smukt kan det siges på italiensk. På dansk må vi nøjes med vores mere jordnære: Pasta med ovnbagte peberfrugter og tomater.

Pyt, vi skal jo ikke snakke med retten – den taler rigeligt for sig selv!

Når du bager peberfrugter og tomater i ovnen, opnår grøntsagerne en sødme, som de slet-slet ikke besidder i rå tilstand. Og netop grøntsagernes sødme, de bløde rødløg og blandingen af olivenolie, balsamico, hvidløg og salvie gør retten fuldendt. Det er italienernes særlige talent, at de lader årstidens gode, billige råvarer tale for sig selv.

Har du ikke salvie, kan du bruge tørret basilikum, oregano eller timian. Eller du kan drysse med frisk basilikum, når du serverer retten.

Jamen, mangler der ikke sovs? tænker du måske. Bliver det ikke tørt? Svaret er nej og nej. Bagningen i ovnen får peberfrugter, tomater og løg til at afgive en mængde skønne safter, der er rigelige til at fedte samtlige pastaer ind i velsmag.

Hvis du ikke vil undvære kød, kan du riste noget kylling eller hakket kød i en gryde og blande med de ovnbagte grøntsager. Du kan naturligvis også drysse retten med lidt friskrevet parmesan.

Her på Spicy Twist synes vi imidlertid, at den enkle ret – pasta med ovnbagte peberfrugter og tomater – hviler i sig selv. Du behøver ikke at tilføre noget som helst for at få en fuldt tilfredsstillende smagsoplevelse.

Ingredienser

Antal personer:
300 g peberfrugter
200 g cherrytomater
2 rødløg
2 fed hvidløg, knust
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 spsk. salvie
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt
250 g pasta, tør vægt
1 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær peberfrugterne i lange strimler, halvér tomaterne, snit rødløg i tynde både

2
Færdig

Bland alle ingredienser (minus pasta) grundigt sammen i et ovnfast fad

3
Færdig

Bag grøntsagerne 25 minutter på næstnederste rille i en 220 grader varm ovn

4
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne og bland med de ovnbagte grøntsager

5
Færdig

Servér rygende varmt af dybe tallerkener

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Den originale Planter’s punch
forrige
Opskrift: Den originale Planter’s punch
Opskrift: 8 glutenfri rabarbermuffins på 30 minutter
næste
Opskrift: 8 glutenfri rabarbermuffins på 30 minutter
Opskrift: Den originale Planter’s punch
forrige
Opskrift: Den originale Planter’s punch
Opskrift: 8 glutenfri rabarbermuffins på 30 minutter
næste
Opskrift: 8 glutenfri rabarbermuffins på 30 minutter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here