Ingredienser
-
100 g boghvedeflager
-
70 g mandler
-
100 g rabarber
-
160 g græsk yoghurt
-
2 æg
-
3 spsk. honning
-
1 spsk. vaniljesukker
-
1 spsk. olivenolie
-
2 tsk. bagepulver
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Prøv at lade øjnene glide ned ad listen med ingredienser: Hvis du ved bare den mindste smule om bagning og sundhed, vil du straks opdage, at disse rabarbermuffins hører til i den sunde ende. Og at de ikke er helt så søde, som muffins plejer at være. 3 spiseskefulde honning erstatter den normale mængde sukker.
Bare rolig, de smager pragtfuldt! I stedet for ikke-smagen af hvedemel får du en tydelig, næsten marcipanagtig smag af mandler, hvis naturlige sødme står flot til de hele, syrlige rabarberstykker.
Også de glutenfri boghvedeflager giver en mild sødme. Har du ikke boghvede i huset, kan du sagtens erstatte det med havregryn. Uanset om du bruger boghvede eller havregryn, får du gode fibre, hvilket ikke er normalt i muffins. Også rabarber giver i øvrigt din mave fibre at arbejde med.
Denne opskrift på 8 glutenfri rabarbermuffins er enormt nem og hurtig at gå frem efter. Om en halv time kan du stå klar med dejligt, sundt hjemmebag til hele familien.
Ingredienser
100 g boghvedeflager | |
70 g mandler | |
100 g rabarber | |
160 g græsk yoghurt | |
2 æg | |
3 spsk. honning | |
1 spsk. vaniljesukker | |
1 spsk. olivenolie | |
2 tsk. bagepulver | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør boghvedeflager og mandler til groft mel i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Skær de rensede rabarber i 0.5 cm tykke skiver |
3
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen |
4
Færdig
|
Fordel dejen i muffinsforme |
5
Færdig
|
Bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |