Opskrift: Pasta med sølvbede, champignon og citronsovs

0 0
Opskrift: Pasta med sølvbede, champignon og citronsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
2 løg
2 bdt. sølvbeder
1 bk. champignon
1 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
Citronsovs
2 æg
3 spsk. olivenolie
1 citron, saft og reven skal
1 tsk. salt
Desuden
500 g pasta

Mild velsmag - brug både som hovedret og som tilbehør

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Citronsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Sølvbede er en utroligt mildt smagende grøntsag. De små sølvbeder, der typisk sælges herhjemme, er så fine i konsistensen, at de uden videre kan bruges rå i salater samt kogt eller stegt i diverse varme retter.

Stokken er knasende sprød og smager næsten ikke af noget. De mørkegrønne blade bliver helt spinatagtige, når de får varme, men smager slet ikke lige så kraftigt.

Kort sagt: Du kan bruge sølvbede i næsten al mad – lige som glaskål – men grøntsagen har slet ikke power nok til at spille hovedrollen.

Pasta med sølvbede, champignon og citronsovs er en superbehagelig, mild ret, som alle vil kunne lide. Den gør ikke en kat fortræd. Du kan spise retten som hovedret eller som tilbehør til kød og fisk.

Retten er dejligt let at lave:

  1. Pastaen koges efter anvisningerne på pakken.
  2. Imens steger du løg og hvidløg, til begge dele er gennemsigtige (10 minutter).
  3. Nu hælder du strimlede sølvbeder og kvarte champignon ned til løgene og steger med 8-10 minutter.
  4. Når pastaen er klar, skal den ned sammen med grøntsagerne og citronsovsen og stege med 1 minut.
  5. Færdig.

Hov, men hvad med citronsovsen? spørger du. Easy-peasy: Citronsovsen består af et par æg, der er pisket sammen med lidt olivenolie, citronsaft, citronskal og salt. Det tager 2 minutter. Når æggemassen varmes op sammen med pasta og grøntsager, vil den klæbe til pastaen og gøre den rar og hyggelig.

Hvis du går i gang nu, kan du kalde til bords om 30 minutter.

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
2 løg
2 bdt. sølvbeder
1 bk. champignon
1 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
Citronsovs
2 æg
3 spsk. olivenolie
1 citron, saft og reven skal
1 tsk. salt
Desuden
500 g pasta

Sådan gør du

1
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

2
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme i en tykbundet gryde og steg hakket løg og hvidløg, til begge dele er blanke - ca. 10 minutter

3
Færdig

Tilsæt 0.5 cm tykke strimler af sølvbede, kvarte champignon, salt og chili - steg med 8-10 minutter

4
Færdig

Rør ingredienserne til citronsovs sammen

5
Færdig

Hæld de færdigkogte pastaer, 0.5 dl kogevand samt citronsovsen ned til grøntsagerne, rør rundt og steg med 1 minut

6
Færdig

Så er der serveret

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Muffins-med-bananer-og-dadler
forrige
Opskrift: Muffins med bananer og dadler (uden sukker og gluten)
Slankeomelet-med-aeggehvider-karry-og-groent
næste
Opskrift: Slankeomelet med æggehvider, karry og grønt
Muffins-med-bananer-og-dadler
forrige
Opskrift: Muffins med bananer og dadler (uden sukker og gluten)
Slankeomelet-med-aeggehvider-karry-og-groent
næste
Opskrift: Slankeomelet med æggehvider, karry og grønt

Tilføj Din Kommentar