Ingredienser
-
1 kylling
-
0.5 dl olivenolie
-
1 ds. flået tomat
-
1 kg kartofler
-
1 aubergine
-
1 squash
-
1 rød peberfrugt
-
1 chili uden kerner
-
3 rødløg
-
3 fed hvidløg
-
3 laurbærblade
-
1 spsk. rosmarin
-
2 tsk. salt
-
3 dl vand
-
2 dl rosévin
-
Persille
Et par ord om vores opskrift
Holder du af grydestegt kylling – og af den franske bonderet ratatouille – vil du elske denne simple gryderet. Duften og smagen er som Provence i solnedgangstimen.
Provence-kylling er utroligt enkel at lave. Du bruner nogle kyllingestykker af i en stor gryde, og så hælder du resten af ingredienserne ved. 45 minutter: Voilá, så er der serveret.
I realiteten er det en slags one pot simreret, vi taler om. For alting befinder sig nede i den samme gryde. Kylling, kartofler, aubergine, squash, peberfrugt, løg, hvidløg, tomater og krydderier. Samt et pænt glas rosévin, naturligvis – vi er jo i Provence.
Alle grøntsagerne har et naturligt vandindhold, som vi udnytter i retten. I stedet for selv at tilføre en masse væske lader vi grøntsagerne afgive deres egne skønne safter. Sammen med vin og rosmarin giver det en sovs, der smager afsindig godt og autentisk fransk.
Sovsen er ikke så tyk, så når du serverer retten, har du to muligheder: Enten at stikke dine medspisere en ske og en dyb tallerken at spise af – eller at bage en pladefuld dejlige (og nemme) kuvertbrød, som man kan duppe den skønne sovs op med.
Bon appétit!
Ingredienser
1 kylling | |
0.5 dl olivenolie | |
1 ds. flået tomat | |
1 kg kartofler | |
1 aubergine | |
1 squash | |
1 rød peberfrugt | |
1 chili uden kerner | |
3 rødløg | |
3 fed hvidløg | |
3 laurbærblade | |
1 spsk. rosmarin | |
2 tsk. salt | |
3 dl vand | |
2 dl rosévin | |
Persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i 8-10 mindre stykker og brun den godt af i olien i en stor gryde |
2
Færdig
|
Rens alle grøntsager og skær i mundrette stykker |
3
Færdig
|
Hæld alle ingredienser (minus persille) ned til de brunede kyllingestykker og rør lidt rundt |
4
Færdig
|
Bring gryderetten i kog, læg låg på og lad simre ved svag varme i 35 minutter |
5
Færdig
|
Skru op til middelvarme, tag låget af og kog videre i 10 minutter, så lidt af væden fordamper |
6
Færdig
|
Servér med et drys hakket persille |