Opskrift: Den skønneste Provence-kylling
med ratatouille og rosé

0 0
Opskrift: Den skønneste Provence-kylling

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
0.5 dl olivenolie
1 ds. flået tomat
1 kg kartofler
1 aubergine
1 squash
1 rød peberfrugt
1 chili uden kerner
3 rødløg
3 fed hvidløg
3 laurbærblade
1 spsk. rosmarin
2 tsk. salt
3 dl vand
2 dl rosévin
Persille

En duft af Sydfrankrig breder sig i hele huset...

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Holder du af grydestegt kylling – og af den franske bonderet ratatouille – vil du elske denne simple gryderet. Duften og smagen er som Provence i solnedgangstimen.

Provence-kylling er utroligt enkel at lave. Du bruner nogle kyllingestykker af i en stor gryde, og så hælder du resten af ingredienserne ved. 45 minutter: Voilá, så er der serveret.

I realiteten er det en slags one pot simreret, vi taler om. For alting befinder sig nede i den samme gryde. Kylling, kartofler, aubergine, squash, peberfrugt, løg, hvidløg, tomater og krydderier. Samt et pænt glas rosévin, naturligvis – vi er jo i Provence.

Alle grøntsagerne har et naturligt vandindhold, som vi udnytter i retten. I stedet for selv at tilføre en masse væske lader vi grøntsagerne afgive deres egne skønne safter. Sammen med vin og rosmarin giver det en sovs, der smager afsindig godt og autentisk fransk.

Sovsen er ikke så tyk, så når du serverer retten, har du to muligheder: Enten at stikke dine medspisere en ske og en dyb tallerken at spise af – eller at bage en pladefuld dejlige (og nemme) kuvertbrød, som man kan duppe den skønne sovs op med.

Bon appétit!

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
0.5 dl olivenolie
1 ds. flået tomat
1 kg kartofler
1 aubergine
1 squash
1 rød peberfrugt
1 chili uden kerner
3 rødløg
3 fed hvidløg
3 laurbærblade
1 spsk. rosmarin
2 tsk. salt
3 dl vand
2 dl rosévin
Persille
3 fra 20 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 8-10 mindre stykker og brun den godt af i olien i en stor gryde

2
Færdig

Rens alle grøntsager og skær i mundrette stykker

3
Færdig

Hæld alle ingredienser (minus persille) ned til de brunede kyllingestykker og rør lidt rundt

4
Færdig

Bring gryderetten i kog, læg låg på og lad simre ved svag varme i 35 minutter

5
Færdig

Skru op til middelvarme, tag låget af og kog videre i 10 minutter, så lidt af væden fordamper

6
Færdig

Servér med et drys hakket persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Løvstikkesalt (hjemmelavet grøntsagsbouillon)
forrige
Opskrift: Løvstikkesalt (hjemmelavet grøntsagsbouillon)
Opskrift: Myslibar med mandler og lyse rosiner
næste
Opskrift: Myslibar med mandler og lyse rosiner
Opskrift: Løvstikkesalt (hjemmelavet grøntsagsbouillon)
forrige
Opskrift: Løvstikkesalt (hjemmelavet grøntsagsbouillon)
Opskrift: Myslibar med mandler og lyse rosiner
næste
Opskrift: Myslibar med mandler og lyse rosiner

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here