Opskrift: Ægte fransk ratatouille
med laurbærblade og timian

0 0
Opskrift: Ægte fransk ratatouille

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stor aubergine
1 stor squash
1 spsk. salt
6 spsk. olivenolie
4 løg
4 fed hvidløg
400 g tomater
2 peberfrugter
4 laurbærblade
1 spsk. timian
1 tsk. salt
Peber

Vogt dig for efterligninger: Mange ratatouille-opskrifter har intet med den originale ret at gøre

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du har set fotos af den franske bonderet ratatouille, hvor nydelige skiver af squash og aubergine er arrangeret dekorativt oven på en blendet tomatsovs, så skal du vide, at de sandsynligvis er inspireret af den amerikanske animationsfilm Ratatouille. – Det er ren pop og har intet med en ægte fransk ratatouille at gøre.

Omvendt findes der lige så mange måder at lave en ‘ægte ratatouille’ på, som der findes franskmænd. Traditionalisterne sværger til, at retten skal simre mindst 2 timer, så grøntsagerne nærmest bliver til grød. Andre påstår, at en ratatouille kan laves på en halv times tid. Hmm?

Vi deler opfattelse med de franske kokke, der mener, at ratatouille er en skøn samling af grøntsager i en gryderet – men at de enkelte grøntsager skal kunne smages tydeligt. Derfor tilbereder vi først hver grøntsag for sig på en pande – og herefter samlet i en gryde. Grøntsagerne skal være dejligt møre, men ikke udkogte.

Langt de fleste franske opskrifter nævner timian og laurbærblade, enkelte også rosmarin, men kun nogle få basilikum, som er populært herhjemme. Pardon, men vi gør altså som franskmændene…

Ingredienser

Antal personer:
1 stor aubergine
1 stor squash
1 spsk. salt
6 spsk. olivenolie
4 løg
4 fed hvidløg
400 g tomater
2 peberfrugter
4 laurbærblade
1 spsk. timian
1 tsk. salt
Peber
3 fra 11 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær aubergine og squash i grove stykker og bland med 1 spsk. salt - det trækker vandet ud

2
Færdig

Skær løg og hvidløg i grove stykker og steg blanke i 2 spsk. olie på en pande (5-10 minutter)

3
Færdig

Hæld løg og hvidløg over i en tykbundet gryde sammen med 2 spsk. olie, de groftskårne tomater og krydderier - lad simre ved ganske svag varme under låg

4
Færdig

Skær peberfrugter i grove stykker og steg 5-10 minutter på den stadig fedtede pande, til de falder lidt sammen og tager farve - hæld over i gryden

5
Færdig

Vrid vandet ud af aubergine og squash og steg begge dele på panden i 2 spsk. olie, til de falder lidt sammen og tager farve - hæld over i gryden

6
Færdig

Rør det hele godt sammen og lad småsimre under låg i 30 minutter

7
Færdig

Servér ratatouille varm eller kold som tilbehør til hvad som helst

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Saltimbocca på grill
forrige
Opskrift: Saltimbocca på grill
Opskrift: Bøffer af kalvefilet (entrecote)
næste
Opskrift: Bøffer af kalvefilet (entrecote)
Opskrift: Saltimbocca på grill
forrige
Opskrift: Saltimbocca på grill
Opskrift: Bøffer af kalvefilet (entrecote)
næste
Opskrift: Bøffer af kalvefilet (entrecote)

One Comment Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here