Ingredienser
-
1 stor aubergine
-
1 stor squash
-
1 spsk. salt
-
6 spsk. olivenolie
-
4 løg
-
4 fed hvidløg
-
400 g tomater
-
2 peberfrugter
-
4 laurbærblade
-
1 spsk. timian
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Hvis du har set fotos af den franske bonderet ratatouille, hvor nydelige skiver af squash og aubergine er arrangeret dekorativt oven på en blendet tomatsovs, så skal du vide, at de sandsynligvis er inspireret af den amerikanske animationsfilm Ratatouille. – Det er ren pop og har intet med en ægte fransk ratatouille at gøre.
Omvendt findes der lige så mange måder at lave en ‘ægte ratatouille’ på, som der findes franskmænd. Traditionalisterne sværger til, at retten skal simre mindst 2 timer, så grøntsagerne nærmest bliver til grød. Andre påstår, at en ratatouille kan laves på en halv times tid. Hmm?
Vi deler opfattelse med de franske kokke, der mener, at ratatouille er en skøn samling af grøntsager i en gryderet – men at de enkelte grøntsager skal kunne smages tydeligt. Derfor tilbereder vi først hver grøntsag for sig på en pande – og herefter samlet i en gryde. Grøntsagerne skal være dejligt møre, men ikke udkogte.
Langt de fleste franske opskrifter nævner timian og laurbærblade, enkelte også rosmarin, men kun nogle få basilikum, som er populært herhjemme. Pardon, men vi gør altså som franskmændene…
Ingredienser
1 stor aubergine | |
1 stor squash | |
1 spsk. salt | |
6 spsk. olivenolie | |
4 løg | |
4 fed hvidløg | |
400 g tomater | |
2 peberfrugter | |
4 laurbærblade | |
1 spsk. timian | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær aubergine og squash i grove stykker og bland med 1 spsk. salt - det trækker vandet ud |
2
Færdig
|
Skær løg og hvidløg i grove stykker og steg blanke i 2 spsk. olie på en pande (5-10 minutter) |
3
Færdig
|
Hæld løg og hvidløg over i en tykbundet gryde sammen med 2 spsk. olie, de groftskårne tomater og krydderier - lad simre ved ganske svag varme under låg |
4
Færdig
|
Skær peberfrugter i grove stykker og steg 5-10 minutter på den stadig fedtede pande, til de falder lidt sammen og tager farve - hæld over i gryden |
5
Færdig
|
Vrid vandet ud af aubergine og squash og steg begge dele på panden i 2 spsk. olie, til de falder lidt sammen og tager farve - hæld over i gryden |
6
Færdig
|
Rør det hele godt sammen og lad småsimre under låg i 30 minutter |
7
Færdig
|
Servér ratatouille varm eller kold som tilbehør til hvad som helst |
One Comment Skjul kommentarer
God opskrift på en ratatouille der ikke er kogt sønder sammen
.