Ingredienser
-
800 g svinekæber
-
2 løg
-
4 fed hvidløg
-
0.5 dl olivenolie
-
1 dl vand
-
2 spsk. æbleeddike
-
Krydderblanding
-
2 tsk. spidskommen
-
2 tsk. korianderfrø
-
2 tsk. oregano
-
2 tsk. paprika
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. sort peber
-
Rodfrugtpandekager
-
1 kg rodfrugter (fx persillerod, pastinak, gulerod, kartoffel)
-
1 stort løg
-
3 æg
-
3 spsk. havregryn
-
2 tsk. paprika
-
2 tsk. salt
-
Desuden
-
Fintsnittet spidskål
-
Fintsnittet forårsløg
-
Fintsnittet peberfrugt
-
Hoisinsauce
Et par ord om vores opskrift
Tænk, at det kan være så nemt at forvandle en håndfuld dejlige svinekæber til vanvittigt lækker (og sund) street food. Svinekæberne bages et par timer med løg og krydderier og bliver nu til pulled pork – eller snarere pulled svinekæber! Det møre, krydrede kød serveres på hjemmebagte pandekager af årstidens rodfrugter, lidt sprødt grønt og en solid klat hoisinsauce. Det er guf for hele familien og alle vennerne!
Læs mere om pulled svinekæber med rodfrugtpandekager efter opskriften.
Ingredienser
800 g svinekæber | |
2 løg | |
4 fed hvidløg | |
0.5 dl olivenolie | |
1 dl vand | |
2 spsk. æbleeddike | |
Krydderblanding |
|
2 tsk. spidskommen | |
2 tsk. korianderfrø | |
2 tsk. oregano | |
2 tsk. paprika | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. sort peber | |
Rodfrugtpandekager |
|
1 kg rodfrugter (fx persillerod, pastinak, gulerod, kartoffel) | |
1 stort løg | |
3 æg | |
3 spsk. havregryn | |
2 tsk. paprika | |
2 tsk. salt | |
Desuden |
|
Fintsnittet spidskål | |
Fintsnittet forårsløg | |
Fintsnittet peberfrugt | |
Hoisinsauce |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pulled svinekæberKnus krydderblandingen til pulver og vend svinekæberne heri |
2
Færdig
|
I en ovnfast gryde lægges løgene, der er skåret i tynde både, og hvidløgene, der er knust |
3
Færdig
|
Ovenpå lægges de krydrede svinekæber |
4
Færdig
|
Hæld olie, vand og eddike over - låg på gryden |
5
Færdig
|
Sæt i en kold ovn, skru op til 175 grader og bag svinekæberne 2 timer - tag ud af ovnen og lad dampe videre i den glohede gryde |
6
Færdig
|
Mens svinekæberne har stået i ovnen, forberedes rodfrugtpandekagerne, som skal bages, når gryden med svinekæber tages ud - skru straks op til 225 grader |
7
Færdig
|
RodfrugtpandekagerRiv rodfrugterne ned i et viskestykke og pres evt. væde fra |
8
Færdig
|
Riv løget groft |
9
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen i en skål |
10
Færdig
|
Form med hænderne 10 flade halvtykke pandekager - fordelt på 2 plader belagt med bagepapir |
11
Færdig
|
Bag hver plade 30 minutter midt i en 225 grader varm ovn |
12
Færdig
|
ServeringBrug to gafler til at trække svinekæberne i trevler |
13
Færdig
|
Servér de lune rodfrugtpandekager med fintsnittede grøntsager, trevlet kød og en klat hoisinsauce |
Mere om pulled svinekæber med rodfrugtpandekager
Svinekæber er blevet en af danskernes favoritudskæringer af grisen. Der er smag og karakter i de gode kødstykker, og efter et par timer i ovnen eller på komfuret, er kæberne møre og saftige.
Her får du en helt anderledes opskrift på, hvordan du kan tilberede og nyde svinekæber. Traditionelt serverer vi jo svinekæber med sovs og mos, som smager vidunderligt – men prøv i stedet at forvandle svinekæberne til pulled pork og smid det krydrede, møre og trevlede kød på hjemmebagte pandekager af rodfrugter, garneret med lidt sprødt grønt og en klat hoisinsauce.
Det er street food fra øverste hylde, skulle vi hilse at sige. Mums filibaba!
Nemt og sundt
Svinekæber som pulled pork tager ikke spor længere tid at lave end en omgang svinekæber på den gammeldags måde.
Du behøver ikke engang at afpudse svinekæberne først. Vend kødstykkerne i en håndfuld krydderier og smid i ovnen med løg, hvidløg, olie og vand. 2 timer efter tager du gryden ud af ovnen, men lader kødet stå og dampe videre i den skoldende varme gryde, mens du bager rodfrugtpandekagerne i ovnen.
Rodfrugtpandekagerne består af revne rodfrugter, løg, æg, havregryn, salt og paprika. Du former farsen til halvtykke pandekager på et stykke bagepapir og bager dem 30 minutter i ovnen. Det er pærelet, smager skønt og er megasundt!
Du bestemmer selv, hvilke rodfrugter der skal i pandekagerne. Selleri, pastinakker, persillerødder, gulerødder, kartofler – der er frit slag. Kartofler indeholder meget væde, som lige skal presses fra, når kartoflerne er revet.
Cool street food
De pulled svinekæber bliver så møre, at de er lige til at trække fra hinanden med to gafler. Lige som pulled pork.
Det lækre kød lægges oven på de hjemmelavede rodfrugtpandekager sammen med lidt fintsnittet, sprødt grønt (fx spidskål, forårsløg og peberfrugt) – og den cool street food toppes med en klat hoisinsauce.
Du kan få den sødligt-salte hoisinsauce i mange supermarkeder og asiatiske fødevaremarkeder. Den smager vildt godt netop i street food. Hvis du ikke har adgang til hoisinsauce, kan du røre ketchup med soya og lidt kanel – det er en god og hurtig dressing til al slags fastfood.
Behøver vi at nævne, at pulled svinekæber på rodfrugtpandekager er genial tømmermændsmad?