Ingredienser
-
2 dl rød quinoa
-
4 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
Mos af søde kartofler
-
500 g søde kartofler
-
2 spsk. olivenolie
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. cayennepeber
-
Hvidløgsrejer
-
20 tigerrejer
-
2 spsk. olivenolie
-
2 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt
-
Korianderdressing
-
1 bdt. koriander
-
1 fed hvidløg
-
1 skalotteløg
-
1 grøn chili
-
1 lime, saften
-
0.5 dl olivenolie
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
Desuden
-
1 avocado
-
1 bdt. radiser
-
1 bdt. forårsløg
-
1 appelsin
-
200 g cherrytomater
Et par ord om vores opskrift
Quinoa er en superfood, der menes at stamme fra de peruvianske Andesbjerge. Den stigende efterspørgsel efter quinoa har i høj grad gavnet de fattige bønder i Peru, hvilket naturligvis er en ekstra grund til at spise mere quinoa. Altså ud over alle de nyttige proteiner og den behagelige nøddeagtige smag, som velkogt quinoa giver dig.
Apropos velkogt og kogetid: Kog quinoa 10 minutter med den dobbelte mængde vand og lidt salt og lad trække 5 minutter under låg bagefter. Hæld vandet fra, og så er din quinoa perfekt blød uden at være splattet.
Hvis du spiser quinoa i stedet for ris, kartofler eller pasta, skal du beregne 1 dl rå quinoa pr. person, inden du koger den. I denne bowl nøjes vi med den halve mængde pr. person, fordi der også indgår søde kartofler.
En autentisk quinoa bowl fra Peru omfatter mange af de smage, som det sydamerikanske land er berømt for: Søde kartofler smagt til med spidskommen, moden avocado, rejer stegt med hvidløg, en syrlig dressing med koriander og chili…
Hertil kommer appelsinfileter (eller -stykker), tomater, forårsløg, radiser. Jamen, du får så ufatteligt mange dejlige smagsindtryk, at du næsten ikke kan undgå at føle dig lykkelig. Alt sammen bundet sammen af den skønne korianderdressing.
Velsmagende, mættende, sundt … what’s not to like, amigo?
Ingredienser
2 dl rød quinoa | |
4 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
Mos af søde kartofler |
|
500 g søde kartofler | |
2 spsk. olivenolie | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. cayennepeber | |
Hvidløgsrejer |
|
20 tigerrejer | |
2 spsk. olivenolie | |
2 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt | |
Korianderdressing |
|
1 bdt. koriander | |
1 fed hvidløg | |
1 skalotteløg | |
1 grøn chili | |
1 lime, saften | |
0.5 dl olivenolie | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
Desuden |
|
1 avocado | |
1 bdt. radiser | |
1 bdt. forårsløg | |
1 appelsin | |
200 g cherrytomater |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog quinoa 10 minutter med vand og salt; lad herefter trække 5 minutter under låg |
2
Færdig
|
Skræl de søde kartofler, skær i mindre stykker og kog 10 minutter med lidt vand – mos herefter kartoflerne med olie og krydderier |
3
Færdig
|
Bland rejerne med olie, hvidløg og salt og steg 1 minut på hver side på en hed pande |
4
Færdig
|
Blend alle ingredienser til dressing – også korianderstilkene – til en jævn masse |
5
Færdig
|
Skær grøntsagerne i mundrette stykker og tynde skiver |
6
Færdig
|
Anret alting på et flot fad med quinoa nederst og de øvrige ting lagt ovenpå i grupper – lad gæsterne selv dosere dressing |