Opskrift: Hjemmelavet vandbakkelse / walesboller
med 5 ingredienser

0 0
Opskrift: Hjemmelavet vandbakkelse / walesboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g smør
2.5 dl vand
0.25 tsk. salt
150 g mel
4 æg

Lette, hule boller, som du kan fylde med alt muligt lækkert

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En vandbakkelse er en fantastisk opfindelse med enormt mange anvendelsesmuligheder. Det er en fnuglet, hul bolle uden sukker, og der er næsten ingen grænser for, hvad du kan fylde i den.

På billedet ser du i forgrunden friskbagte vandbakkelser. Bagved er vandbakkelserne fyldt med lækkert kaffeskum og overtrukket med kaffeglasur. Denne variant er (naturligvis) opfundet i Frankrig og hedder Mocca Eclairs. Se opskriften her.

Vandbakkelser kaldes i øvrigt også eclairs eller walesboller.

Vandbakkelser kan bruges både i det søde og det salte køkken; her er et par ideer:

  • Som fastelavnsboller – med vaniljecreme & chokoladeglasur
  • Som dessert – med hindbærflødeskum & flormelisdrys
  • Som kage til kaffen – med marcipanskum & æblemos
  • Som forret – med rejesalat
  • Som frokostret – med skinkesalat & purløg
  • Som tarteletter – med hønsesalat & baconknas

Men det bedste ved vandbakkelser er næsten, at de er så nemme at lave – af 5 helt enkle ingredienser: Smør, æg, mel, vand og salt.

Du kan forme dem, som du vil: Runde, aflange, store, små.

Princippet, når du laver vandbakkelser, er, at du i en gryde rører en tyk opbagning af smør, mel, vand og salt. Så tager du gryden af ilden og pisker æggene i ét efter ét. Nu er dejen færdig. Brug 2 skeer til at sætte klistrede boller (runde eller aflange) på et stykke bagepapir. Bollerne skal først bages 20 minutter i ovnen, så skal der prikkes hul i dem for at slippe damp ud, og til sidst bager de færdig i 10 minutter.

Det tager cirka 45 minutter alt i alt. Af denne portion bliver der 16 vandbakkelser – regn med, at der går 2 vandbakkelser per person.

Ingredienser

Antal personer:
100 g smør
2.5 dl vand
0.25 tsk. salt
150 g mel
4 æg
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bring vand, smør og salt i kog

2
Færdig

Pisk al melet i og rør grundigt, til dejen er blank og slipper gryden

3
Færdig

Tag gryden af varmen og køl af i 5 minutter

4
Færdig

Pisk æggene omhyggeligt i ét ad gangen

5
Færdig

Brug to skeer til at sætte dejen ud på en bageplade med bagepapir med god plads imellem

6
Færdig

Bag 20 minutter ved 200 grader

7
Færdig

Tag ud og prik med en gaffel, så dampen slipper ud

8
Færdig

Bag færdig i ca. 10 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Supersund quinoa bowl fra Peru
forrige
Opskrift: Supersund quinoa bowl fra Peru
Opskrift: Albóngidas - spanske kødboller
næste
Opskrift: Albóndigas – spanske kødboller
Opskrift: Supersund quinoa bowl fra Peru
forrige
Opskrift: Supersund quinoa bowl fra Peru
Opskrift: Albóngidas - spanske kødboller
næste
Opskrift: Albóndigas – spanske kødboller

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here