Ingredienser
-
100 g smør
-
2.5 dl vand
-
0.25 tsk. salt
-
150 g mel
-
4 æg
Et par ord om vores opskrift
En vandbakkelse er en fantastisk opfindelse med enormt mange anvendelsesmuligheder. Det er en fnuglet, hul bolle uden sukker, og der er næsten ingen grænser for, hvad du kan fylde i den.
På billedet ser du i forgrunden friskbagte vandbakkelser. Bagved er vandbakkelserne fyldt med lækkert kaffeskum og overtrukket med kaffeglasur. Denne variant er (naturligvis) opfundet i Frankrig og hedder Mocca Eclairs. Se opskriften her.
Vandbakkelser kaldes i øvrigt også eclairs eller walesboller.
Vandbakkelser kan bruges både i det søde og det salte køkken; her er et par ideer:
- Som fastelavnsboller – med vaniljecreme & chokoladeglasur
- Som dessert – med hindbærflødeskum & flormelisdrys
- Som kage til kaffen – med marcipanskum & æblemos
- Som forret – med rejesalat
- Som frokostret – med skinkesalat & purløg
- Som tarteletter – med hønsesalat & baconknas
Men det bedste ved vandbakkelser er næsten, at de er så nemme at lave – af 5 helt enkle ingredienser: Smør, æg, mel, vand og salt.
Du kan forme dem, som du vil: Runde, aflange, store, små.
Princippet, når du laver vandbakkelser, er, at du i en gryde rører en tyk opbagning af smør, mel, vand og salt. Så tager du gryden af ilden og pisker æggene i ét efter ét. Nu er dejen færdig. Brug 2 skeer til at sætte klistrede boller (runde eller aflange) på et stykke bagepapir. Bollerne skal først bages 20 minutter i ovnen, så skal der prikkes hul i dem for at slippe damp ud, og til sidst bager de færdig i 10 minutter.
Det tager cirka 45 minutter alt i alt. Af denne portion bliver der 16 vandbakkelser – regn med, at der går 2 vandbakkelser per person.
Ingredienser
100 g smør | |
2.5 dl vand | |
0.25 tsk. salt | |
150 g mel | |
4 æg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bring vand, smør og salt i kog |
2
Færdig
|
Pisk al melet i og rør grundigt, til dejen er blank og slipper gryden |
3
Færdig
|
Tag gryden af varmen og køl af i 5 minutter |
4
Færdig
|
Pisk æggene omhyggeligt i ét ad gangen |
5
Færdig
|
Brug to skeer til at sætte dejen ud på en bageplade med bagepapir med god plads imellem |
6
Færdig
|
Bag 20 minutter ved 200 grader |
7
Færdig
|
Tag ud og prik med en gaffel, så dampen slipper ud |
8
Færdig
|
Bag færdig i ca. 10 minutter |