Ingredienser
-
2 æggeblommer
-
2 spsk. sukker
-
2 tsk. vaniljesukker
-
2 dl piskefløde
Et par ord om vores opskrift
Råcreme er så enkelt at lave, at det næsten ikke kræver opskrift: Æggeblommer pisket med sukker og rørt op med flødeskum. De fleste tilføjer kornene fra en vaniljestang eller vaniljesukker, og du kan også putte lidt revet citronskal i, hvis du skal bruge råcremen i en meget sød dessert.
Råcreme smager fantastisk som topping på abemad (der jo bare er al mulig frugt skåret ud i mundrette stykker), på trifli – og hvis du fryser råcremen, bliver den til flødeis. Ja, sværere er det faktisk ikke at lave is.
Råcreme er i sig selv en supernem dessert, for du kan jo bare spise den afkølet med ske. Eller oven på lidt friske bær.
Hvis du skal anvende råcremen som topping, kan du bruge dette måleforhold pr. person: En halv æggeblomme, en halv spsk. sukker, en halv tsk. vaniljesukker og en halv dl piskefløde. Kan det være enklere?
Ingredienser
2 æggeblommer | |
2 spsk. sukker | |
2 tsk. vaniljesukker | |
2 dl piskefløde |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende |
2
Færdig
|
Pisk fløden let og vend i æggemassen |