Opskrift: Ratatouille med linser

0 0
Opskrift: Ratatouille med linser

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olivenolie
2 tsk. salt
2 løg
4 fed hvidløg
4 stængler blegselleri
1 aubergine
1 squash
1 peberfrugt
400 g tomater
2 tsk. timian
2 tsk. rosmarin
200 g grønne linser
4 dl vand

Lækker, sund og mættende grøntsagsret fra det sydfranske køkken

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lentilles aux ratatouille hedder denne lækre grøntsagsgryde på fransk. Ratatouille med linser.

Retten smager vidunderligt, men tager altså også en lille time at lave. Sådan er det med meget god mad: Tiden er den vigtigste ingrediens.

Du kan bruge ratatouille med linser som et selvstændigt måltid eller som tilbehør til hvad som helst hvornår som helst. Både veganere, vegetarer og kødspisere kan altså få glæde af retten.

Linser er fyldt med proteiner, fibre, vitaminer og mineraler. Det er derfor linser egner sig så godt som erstatning for kød på ugens grønne dage. Du kan eventuelt supplere med et spejlæg på toppen, hvis du spiser ratatouille med linser som hovedret.

Om ingredienserne:

  • Linserne. Du kan med fordel bruge grønne linser (fx fra bjergrige franske Puy). Også sorte Beluga-linser vil fungere godt. Helst ikke røde linser, der koger ud og egner sig bedre i den indiske linsestuvning daal.
  • Grøntsagerne. I en ægte ratatouille kommer vi ikke uden om løg, hvidløg, aubergine, squash og tomater. Gerne friske tomater. Vi supplerer med blegselleri, gerne også peberfrugt, mens andre bruger gulerødder. Det er en fleksibel ret, så tag dig nogle friheder.
  • Krydderierne. Basilikum er meget brugt i ratatouille, så det kan du sagtens bruge (friske basilikumblade bør først tilsættes, efter at retten er færdig). Vi foretrækker dog her frisk (eller tørret) rosmarin og timian, hvis tørre smage matcher linsernes.

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olivenolie
2 tsk. salt
2 løg
4 fed hvidløg
4 stængler blegselleri
1 aubergine
1 squash
1 peberfrugt
400 g tomater
2 tsk. timian
2 tsk. rosmarin
200 g grønne linser
4 dl vand

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme i en stor, tykbundet gryde

2
Færdig

Nu begynder du at skære grøntsagerne i små stykker og hælde dem i gryden samme med saltet, efterhånden som du bliver klar

3
Færdig

Klargør grøntsagerne i den nævnte rækkefølge, indtil du når til tomaterne - vent lige

4
Færdig

Grøntsagerne skal steges ordentligt igennem, til mest muligt vand er fordampet, og indholdet i gryden er faldet godt sammen - det tager mindst 20 minutter

5
Færdig

Tilføj nu ituskårne tomater og de øvrige ingredienser - mas linserne ned i væsken og læg låg på gryden

6
Færdig

Kog ved lav varme i 30 minutter

7
Færdig

Servér ratatouille med linser varm, lunken eller kold

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Marokkansk-linsesalat
forrige
Opskrift: Marokkansk linsesalat
Sol-over-Gudhjem
næste
Opskrift: Sol over Gudhjem
Marokkansk-linsesalat
forrige
Opskrift: Marokkansk linsesalat
Sol-over-Gudhjem
næste
Opskrift: Sol over Gudhjem

Tilføj Din Kommentar