Opskrift: Marokkansk linsesalat

0 0
Opskrift: Marokkansk linsesalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g grønne linser
Vand
Salt
Salat
3 stilke blegselleri
1 stort rødløg
1 syrligt æble
8 tørrede abrikoser
4 dadler
0.5 bdt. bredbladet persille
0.5 bdt. mynte
Dressing
1 citron, saft og skal
0.5 dl olivenolie
20 g ingefær, revet
2 spsk. honning
2 tsk. kanel
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

En vidunderligt krydret salat, som kan spises året rundt

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Salat

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Marokkansk linsesalat smager så afsindigt godt, at du kan spise den, som den er – som frokostsalat eller middagsret. Eller du kan bruge salaten som tilbehør til kød eller fisk og som indslag på buffeten.

Linsesalaten giver dig de fleste af de proteiner, fibre, vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Den mætter behageligt, og mæthedsfornemmelsen holder længe.

Vi har brugt grønne linser (Puy-linser) i salaten, fordi de bibeholder strukturen. De sorte Beluga-linser er også en mulighed. Røde linser koger derimod ud og egner sig bedre til den indiske linseret daal.

De madglade indbyggere i det nordafrikanske land Marokko har adgang til en rigdom af krydderier, friske krydderurter og tørrede frugter. Det betyder madretter med masser af eksotisk krydrede smage, som de fleste mennesker vil holde af.

Kombinationen af ingefær, kanel og honning i dressingen – søde tørrede dadler og abrikoser i salaten – samt et solidt skud hakket mynte og bredbladet persille – er simpelt hen en eksplosion af kulinarisk vellyst.

Se også vores opskrifter på:

Ingredienser

Antal personer:
200 g grønne linser
Vand
Salt
Salat
3 stilke blegselleri
1 stort rødløg
1 syrligt æble
8 tørrede abrikoser
4 dadler
0.5 bdt. bredbladet persille
0.5 bdt. mynte
Dressing
1 citron, saft og skal
0.5 dl olivenolie
20 g ingefær, revet
2 spsk. honning
2 tsk. kanel
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
4 fra 15 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog linserne 20 minutter i rigeligt letsaltet vand - si vandet fra

2
Færdig

Skær grøntsager og æble i mindre stykker - skær abrikoser og dadler i strimler - hak persille og mynte groft

3
Færdig

Pisk ingredienserne til dressing sammen

4
Færdig

Bland salaten lige før servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Fiskefilet-med-remoulade
forrige
Opskrift: Hjemmelavet fiskefilet med remoulade
Ratatouille-med-linser
næste
Opskrift: Ratatouille med linser
Fiskefilet-med-remoulade
forrige
Opskrift: Hjemmelavet fiskefilet med remoulade
Ratatouille-med-linser
næste
Opskrift: Ratatouille med linser

Tilføj Din Kommentar