Ingredienser
-
200 g grønne linser
-
Vand
-
Salt
-
Salat
-
3 stilke blegselleri
-
1 stort rødløg
-
1 syrligt æble
-
8 tørrede abrikoser
-
4 dadler
-
0.5 bdt. bredbladet persille
-
0.5 bdt. mynte
-
Dressing
-
1 citron, saft og skal
-
0.5 dl olivenolie
-
20 g ingefær, revet
-
2 spsk. honning
-
2 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Marokkansk linsesalat smager så afsindigt godt, at du kan spise den, som den er – som frokostsalat eller middagsret. Eller du kan bruge salaten som tilbehør til kød eller fisk og som indslag på buffeten.
Linsesalaten giver dig de fleste af de proteiner, fibre, vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Den mætter behageligt, og mæthedsfornemmelsen holder længe.
Vi har brugt grønne linser (Puy-linser) i salaten, fordi de bibeholder strukturen. De sorte Beluga-linser er også en mulighed. Røde linser koger derimod ud og egner sig bedre til den indiske linseret daal.
De madglade indbyggere i det nordafrikanske land Marokko har adgang til en rigdom af krydderier, friske krydderurter og tørrede frugter. Det betyder madretter med masser af eksotisk krydrede smage, som de fleste mennesker vil holde af.
Kombinationen af ingefær, kanel og honning i dressingen – søde tørrede dadler og abrikoser i salaten – samt et solidt skud hakket mynte og bredbladet persille – er simpelt hen en eksplosion af kulinarisk vellyst.
Se også vores opskrifter på:
Ingredienser
200 g grønne linser | |
Vand | |
Salt | |
Salat |
|
3 stilke blegselleri | |
1 stort rødløg | |
1 syrligt æble | |
8 tørrede abrikoser | |
4 dadler | |
0.5 bdt. bredbladet persille | |
0.5 bdt. mynte | |
Dressing |
|
1 citron, saft og skal | |
0.5 dl olivenolie | |
20 g ingefær, revet | |
2 spsk. honning | |
2 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog linserne 20 minutter i rigeligt letsaltet vand - si vandet fra |
2
Færdig
|
Skær grøntsager og æble i mindre stykker - skær abrikoser og dadler i strimler - hak persille og mynte groft |
3
Færdig
|
Pisk ingredienserne til dressing sammen |
4
Færdig
|
Bland salaten lige før servering |