Opskrift: Sprød ribbensteg i Middelhavskøkkenet

0 0
Opskrift: Sprød ribbensteg i Middelhavskøkkenet

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 fennikel
6 rødløg
400 g cherrytomater
1 citron, saft og skal
2 tsk. timian
2 tsk. rosmarin
1.5 kg ribbensteg
3 fed hvidløg
1.5 tsk. cayennepeber
Salt

Perfekt ribbensteg på et leje af fennikel, rødløg og tomater

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En saftig ribbensteg med sprød svær er jo altid populært. I vinterhalvåret spiser danskerne tonsvis af langtidsstegt ribbensteg med brun sovs og hele svineriet.

Men vi er mange, der synes, at brun sovs og kartofler er lidt voldsomt, når solen skinner, og temperaturerne sniger sig op på den rare side af korte ærmer.

Betyder det så, at vi må undvære vores sprødstegte ribbensteg i sommerhalvåret? Naturligvis ikke.

Prøv for eksempel denne opskrift, hvor ribbenstegen får 2,5 timer i ovnen på et leje af mør fennikel, rødløg og cherrytomater. Desuden skal du bruge hvidløg, citron, timian og rosmarin – og ja, det er jo selve det berømmede Middelhavskøkken, der har sneget sig ind i det gode selskab.

Måske er en ribbensteg ikke verdens sundeste mad, men det er tilbehøret så til gengæld. Masser af vitaminer og fibre. Masser af frisk, rund og italiensk velsmag.

Processen er helt enkel: Snit grøntsagerne og læg i bunden af et ovnfast fad. Bland med citronsaft, citronskal, timian og rosmarin. Ovenpå lægger du stegen, som skal gnides med masser af salt, hvidløg og cayennepeber.

Sæt hele molevitten ind midt i en 160 grader varm ovn og glem alt om maden de næste 2,5 timer. Imens steg og tilbehør passer sig selv, kan du nå at snuppe dig en lur, tage noget pænt tøj på, dække bord og hive proppen af et par flasker rosévin.

Med hensyn til tilbehør kan du gå to veje: Servér en stabel koldhævede flutes til – eller forkæl gæsternes smagsløg med et fadfuld laber nordafrikansk couscous med appelsin, ingefær, kanel og tørret frugt.

Ingredienser

Antal personer:
2 fennikel
6 rødløg
400 g cherrytomater
1 citron, saft og skal
2 tsk. timian
2 tsk. rosmarin
1.5 kg ribbensteg
3 fed hvidløg
1.5 tsk. cayennepeber
Salt

Sådan gør du

1
Færdig

Snit fennikel tyndt, skær rødløg i tynde både, del tomaterne i to

2
Færdig

I et stort ovnfast fad blander du grøntsagerne med citron (saft og skal), timian og rosmarin

3
Færdig

Læg stegen på grøntsagerne og gnid undersiden ind i knust hvidløg, cayennepeber og salt

4
Færdig

Vend stegen om og gnid godt med salt på - og imellem - sværene (inden da har du sørget for, at alle svær er skåret hele vejen gennem fedtlaget, men ikke ned i kødet)

5
Færdig

Sæt fadet med grøntsager og ribbenstegen vendt med sværene opad midt i en 160 grader varm ovn

6
Færdig

Efter 2,5 timer tjekker du, om sværen er perfekt sprød - ellers skru op for varmen til 200 grader og giv den 5-10 minutter ekstra

7
Færdig

Bland grøntsagerne rundt ved servering, så alting bliver mumset ind i den gode saft

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Raasyltede-rabarber
forrige
Opskrift: Skønne råsyltede rabarber
Stegt-laks-og-stuvede-boenner
næste
Opskrift: Stegt laks og stuvede bønner
Raasyltede-rabarber
forrige
Opskrift: Skønne råsyltede rabarber
Stegt-laks-og-stuvede-boenner
næste
Opskrift: Stegt laks og stuvede bønner

Tilføj Din Kommentar