Ingredienser
-
2 fennikel
-
6 rødløg
-
400 g cherrytomater
-
1 citron, saft og skal
-
2 tsk. timian
-
2 tsk. rosmarin
-
1.5 kg ribbensteg
-
3 fed hvidløg
-
1.5 tsk. cayennepeber
-
Salt
Et par ord om vores opskrift
En saftig ribbensteg med sprød svær er jo altid populært. I vinterhalvåret spiser danskerne tonsvis af langtidsstegt ribbensteg med brun sovs og hele svineriet.
Men vi er mange, der synes, at brun sovs og kartofler er lidt voldsomt, når solen skinner, og temperaturerne sniger sig op på den rare side af korte ærmer.
Betyder det så, at vi må undvære vores sprødstegte ribbensteg i sommerhalvåret? Naturligvis ikke.
Prøv for eksempel denne opskrift, hvor ribbenstegen får 2,5 timer i ovnen på et leje af mør fennikel, rødløg og cherrytomater. Desuden skal du bruge hvidløg, citron, timian og rosmarin – og ja, det er jo selve det berømmede Middelhavskøkken, der har sneget sig ind i det gode selskab.
Måske er en ribbensteg ikke verdens sundeste mad, men det er tilbehøret så til gengæld. Masser af vitaminer og fibre. Masser af frisk, rund og italiensk velsmag.
Processen er helt enkel: Snit grøntsagerne og læg i bunden af et ovnfast fad. Bland med citronsaft, citronskal, timian og rosmarin. Ovenpå lægger du stegen, som skal gnides med masser af salt, hvidløg og cayennepeber.
Sæt hele molevitten ind midt i en 160 grader varm ovn og glem alt om maden de næste 2,5 timer. Imens steg og tilbehør passer sig selv, kan du nå at snuppe dig en lur, tage noget pænt tøj på, dække bord og hive proppen af et par flasker rosévin.
Med hensyn til tilbehør kan du gå to veje: Servér en stabel koldhævede flutes til – eller forkæl gæsternes smagsløg med et fadfuld laber nordafrikansk couscous med appelsin, ingefær, kanel og tørret frugt.
Ingredienser
2 fennikel | |
6 rødløg | |
400 g cherrytomater | |
1 citron, saft og skal | |
2 tsk. timian | |
2 tsk. rosmarin | |
1.5 kg ribbensteg | |
3 fed hvidløg | |
1.5 tsk. cayennepeber | |
Salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit fennikel tyndt, skær rødløg i tynde både, del tomaterne i to |
2
Færdig
|
I et stort ovnfast fad blander du grøntsagerne med citron (saft og skal), timian og rosmarin |
3
Færdig
|
Læg stegen på grøntsagerne og gnid undersiden ind i knust hvidløg, cayennepeber og salt |
4
Færdig
|
Vend stegen om og gnid godt med salt på - og imellem - sværene (inden da har du sørget for, at alle svær er skåret hele vejen gennem fedtlaget, men ikke ned i kødet) |
5
Færdig
|
Sæt fadet med grøntsager og ribbenstegen vendt med sværene opad midt i en 160 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Efter 2,5 timer tjekker du, om sværen er perfekt sprød - ellers skru op for varmen til 200 grader og giv den 5-10 minutter ekstra |
7
Færdig
|
Bland grøntsagerne rundt ved servering, så alting bliver mumset ind i den gode saft |