Ingredienser
-
3 dl fin bulgur (eller semulje)
-
4.5 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
1 appelsin, saft og skal
-
1 citron, saft og skal
-
0.5 dl olivenolie
-
20 g ingefær, revet
-
2 spsk. honning
-
1 spsk. kanel
-
2 stængler blegselleri
-
1 syrligt æble
-
1 rødløg
-
4 dadler
-
8 abrikoser
-
1 dl mandler
-
Mynte
Et par ord om vores opskrift
Couscous kaldes også for den nordafrikanske nationalret, og er egentlig en ret bestående af dampet semulje (den hårde del af hvedekernen) serveret med en sovs kogt på kylling, lam eller grøntsager. Couscous er udbredt i hele Nordafrika, Mellemøsten og store dele af Frankrig.
At kalde denne salat for couscous er måske derfor at tage munden for fuld. For det første har vi brugt fin bulgur (også en del af hvedekernen) i stedet semulje-couscous, og for det andet hælder vi ikke sovs på toppen.
Men har du besøgt fx Marokko eller Jordan, vil du vide, at begrebet couscous kan dække over en stor variation af retter og salater.
Vi foreslår at bruge denne couscous-salat som selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til alle mulige slags krydrede retter, fx marokkansk kylling i tagine, der også indeholder ingefær og appelsin.
Ingredienser
3 dl fin bulgur (eller semulje) | |
4.5 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
1 appelsin, saft og skal | |
1 citron, saft og skal | |
0.5 dl olivenolie | |
20 g ingefær, revet | |
2 spsk. honning | |
1 spsk. kanel | |
2 stængler blegselleri | |
1 syrligt æble | |
1 rødløg | |
4 dadler | |
8 abrikoser | |
1 dl mandler | |
Mynte |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog den fine bulgur ca. 15 minutter i vand og salt - lad køle af |
2
Færdig
|
Bland de våde ingredienser og krydderier sammen |
3
Færdig
|
Skær grøntsager, frugt og tørret frugt i små bidder og vend i marinaden |
4
Færdig
|
Vend den kogte couscous i salaten, lige før den skal serveres |
5
Færdig
|
Drys med hakket mynte |