Opskrift: Nordafrikansk couscous
med appelsin, ingefær, kanel og tørret frugt

0 0
Opskrift: Nordafrikansk couscous

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 dl fin bulgur (eller semulje)
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
1 appelsin, saft og skal
1 citron, saft og skal
0.5 dl olivenolie
20 g ingefær, revet
2 spsk. honning
1 spsk. kanel
2 stængler blegselleri
1 syrligt æble
1 rødløg
4 dadler
8 abrikoser
1 dl mandler
Mynte

En rigdom af smage - som at få serveret 1001 Nat på tallerkenen

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Couscous kaldes også for den nordafrikanske nationalret, og er egentlig en ret bestående af dampet semulje (den hårde del af hvedekernen) serveret med en sovs kogt på kylling, lam eller grøntsager. Couscous er udbredt i hele Nordafrika, Mellemøsten og store dele af Frankrig.

At kalde denne salat for couscous er måske derfor at tage munden for fuld. For det første har vi brugt fin bulgur (også en del af hvedekernen) i stedet semulje-couscous, og for det andet hælder vi ikke sovs på toppen.

Men har du besøgt fx Marokko eller Jordan, vil du vide, at begrebet couscous kan dække over en stor variation af retter og salater.

Vi foreslår at bruge denne couscous-salat som selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til alle mulige slags krydrede retter, fx marokkansk kylling i tagine, der også indeholder ingefær og appelsin.

Ingredienser

Antal personer:
3 dl fin bulgur (eller semulje)
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
1 appelsin, saft og skal
1 citron, saft og skal
0.5 dl olivenolie
20 g ingefær, revet
2 spsk. honning
1 spsk. kanel
2 stængler blegselleri
1 syrligt æble
1 rødløg
4 dadler
8 abrikoser
1 dl mandler
Mynte
3 fra 14 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog den fine bulgur ca. 15 minutter i vand og salt - lad køle af

2
Færdig

Bland de våde ingredienser og krydderier sammen

3
Færdig

Skær grøntsager, frugt og tørret frugt i små bidder og vend i marinaden

4
Færdig

Vend den kogte couscous i salaten, lige før den skal serveres

5
Færdig

Drys med hakket mynte

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Billige og sunde pølsehorn
forrige
Opskrift: Billige og sunde pølsehorn
Opskrift: Helstegt svinemørbrad i ovn - som saltimbocca
næste
Opskrift: Helstegt svinemørbrad i ovn – som saltimbocca
Opskrift: Billige og sunde pølsehorn
forrige
Opskrift: Billige og sunde pølsehorn
Opskrift: Helstegt svinemørbrad i ovn - som saltimbocca
næste
Opskrift: Helstegt svinemørbrad i ovn – som saltimbocca

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here