Opskrift: Ribbensteg med sprød svær
og skønne Middelhavsgrøntsager

0 0
Opskrift: Ribbensteg med sprød svær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Ribbensteg
1 ribbensteg (uanset vægt)
Olie
Salt
5 laurbærblade
0.5 liter vand
Grøntsager
1 kg kartofler
200 g tomater
2 peberfrugter
4 løg
3 fed hvidløg
1 bdt. bredbladet persille
1 dl vand
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. tørret timian
2 tsk. salt, peber

Klassisk ribbensteg med nyt, nemt tilbehør

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Ribbensteg

  • Grøntsager

Et par ord om vores opskrift

Del

Klassisk ribbensteg med sprød svær er kræs for kendere. Og ingen tvivl om, at den knasende fætter befinder sig i allerbedste selskab med kartofler, rødkål og en god flæskestegssovs.

Men kender du det – man kan få lyst til bare at guffe den saftige ribbensteg og knase de lækre, salte svær uden at skulle igennem alt det traditionelle og lidt besværlige tilbehør…

Her kommer en nem, sund og velsmagende løsning: Du laver en langtidsstegt ribbensteg (+ 3 timer), og i den sidste halvdel af stegetiden placerer du et fad med grøntsager nederst i ovnen.

På den måde er hele middagen færdig på samme tid med et minimum af besvær.

Prøv for eksempel et fad Middelhavsgrøntsager: Kartofler, peberfrugter, tomater, løg, hvidløg, bredbladet persille, timian og olivenolie.

For at binde den klassiske ribbensteg, der smager let af laurbær, sammen med de grønne sager, hælder du stegeskyen over grøntsagerne ved servering. Det giver tilbehøret noget af den samme kødfulde umami, som den brune sovs normalt tilfører.

Hele retten tager små 4 timer, fordi både ribbensteg og grøntsager skal stå længe i ovnen ved lav varme, men din reelle arbejdstid er under 30 minutter. Og som sagt er alting klar på samme tid, så du kan have ryddet køkken og dækket et fint bord lang tid, før gæsterne kommer.

Servér en kold pilsner eller et glas pinot noir til det hyggelige måltid.

Ingredienser

Antal personer:
Ribbensteg
1 ribbensteg (uanset vægt)
Olie
Salt
5 laurbærblade
0.5 liter vand
Grøntsager
1 kg kartofler
200 g tomater
2 peberfrugter
4 løg
3 fed hvidløg
1 bdt. bredbladet persille
1 dl vand
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. tørret timian
2 tsk. salt, peber

Sådan gør du

1
Færdig

Rids sværen omhyggeligt ved at skære hele vejen gennem det første fedtlag ned til det første kødlag - hver eneste svær skal ridses helt separat

2
Færdig

Gnid sværen med olie

3
Færdig

Gnid lidt salt ned mellem alle svær og på kødet

4
Færdig

Læg stegen oven på laurbærbladene i et ovnfast fad

5
Færdig

Hæld vand ved - og steg 3 timer midt i en 150 grader varm ovn

6
Færdig

Skru op til 200 grader og giv stegen 15-20 minutter ekstra

7
Færdig

Sværene skal være brun-gule og sprøde, når stegen er færdig

8
Færdig

Klargør fadet med grøntsager, så det kan sættes i ovnen den sidste 1,5 time af ribbenstegens stegetid:

9
Færdig

Skær alle grøntsager i mundrette stykker, hak hvidløg og persille groft og bland alle ingredienser sammen i et ildfast fad

10
Færdig

Placér grøntsagsfadet i bunden af ovnen og tag ud samtidig med stegen

11
Færdig

Læg stegen på et spækkebræt og skum det gennemsigtige lag fedt af stegeskyen

12
Færdig

Hæld stegeskyen over grøntsagerne, skær stegen i halvtykke skiver og servér med det samme

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

salat-med-perlebyg-og-rejer
forrige
Opskrift: Salat med perlebyg og rejer
Stegt-hellefisk-til-frokost
næste
Opskrift: Stegt hellefisk til frokost
salat-med-perlebyg-og-rejer
forrige
Opskrift: Salat med perlebyg og rejer
Stegt-hellefisk-til-frokost
næste
Opskrift: Stegt hellefisk til frokost

Tilføj Din Kommentar