Ingredienser
-
Perlebyg
-
400 g perlebyg
-
1.2 l vand
-
1.5 tsk salt
-
Salat
-
0.75 dl olivenolie
-
2 små fennikel
-
2 tsk. salt
-
2 gulerødder
-
1 æble
-
1 bdt. forårsløg
-
1 fed hvidløg
-
1 citron, saft og skal
-
1 bdt. dild
-
300 g kogte rejer
Et par ord om vores opskrift
Køb en stor pose perlebyg og begynd at lave nogle skønne madsalater – som alternativ til de sædvanlige retter med ris og pasta.
Kogt perlebyg er blødt i munden på samme måde som ris, venligt på samme måde som pasta – og meget sundere på grund af kornets højere indhold af proteiner, vitaminer og fibre.
Kogetiden for perlebyg er 20 minutter; så er de hyggelige perler bløde, men stadig med bid.
Mængden af perlebyg per person er 100 gram rå kerner, som koges med 3 dl vand og lidt salt. Det er pærelet. Når perlebyggen har kogt 20 minutter, hælder du det overskydende vand fra – og så kan du enten spise perlebyggen med det samme eller lade den stå under låg og trække i de varme dampe.
Se også vores salat med perlebyg, bacon og lune grøntsager – samt krupnik, polsk suppe med perlebyg og bygotto med blomkål.
I dagens salat steger vi grofthakket fennikel i rigelig olie (som også udgør en vigtig del af dressingen) i lige så lang tid, som perlebyggen skal koge. Fennikel er en pragtfuld og smagfuld grøntsag, men den skal immervæk have noget varme, før den er mør.
Desuden skal der gulerødder, forårsløg, æble, hvidløg, citron og dild i retten. De øvrige grøntsager og citronen skal bare steges med de sidste 2 minutter sammen med fennikel.
Herefter tager du panden af ilden og tilsætter den kogte perlebyg, rejer og finthakket dild, og så er der serveret.
Det er en nem hverdagsret, som højst tager 30 minutter at lave. Alle kan med garanti lide den milde, venlige salat (også selv om den i virkeligheden er ret sund).
Ingredienser
Perlebyg |
|
400 g perlebyg | |
1.2 l vand | |
1.5 tsk salt | |
Salat |
|
0.75 dl olivenolie | |
2 små fennikel | |
2 tsk. salt | |
2 gulerødder | |
1 æble | |
1 bdt. forårsløg | |
1 fed hvidløg | |
1 citron, saft og skal | |
1 bdt. dild | |
300 g kogte rejer |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bring perlebyg, vand og salt i kog – skum vandet, når byggen koger - småkog under låg 20 minutter - og hæld det overskydende vand fra |
2
Færdig
|
Hæld olivenolien på en pande ved middelvarme og steg den grofthakkede fennikel med salt i al tiden, mens perlebyggen koger - fennikelstykkerne skal blive let gennemsigtige og ret møre |
3
Færdig
|
I de sidste 2 minutter, før perlebyggen er klar, steger du de øvrige grøntsager (hakket groft), revet hvidløg samt citronsaft og citronsaft - alt skal være lunt og al dente |
4
Færdig
|
Tag panden af ilden og tilsæt den kogte perlebyg, finthakket dild og rejer |
5
Færdig
|
Nyd salaten lun |