• Forside
  • Sovs
  • Opskrift: Gammeldags brun sovs til flæskesteg

Opskrift: Gammeldags brun sovs til flæskesteg
med laurbærblade og gastrik

0 0
Opskrift: Gammeldags brun sovs til flæskesteg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 liter stegesky fra flæskesteg eller ribbensteg
30 g smør
3 spsk. mel
1 tsk. æbleeddike
0.5 tsk. sukker
Kulør

Mums, sådan skal rigtig brun sovs smage

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Brun sovs til flæskesteg er utrolig let at lave og kan næsten ikke gå galt. Det vigtigste er bare, at du gemmer stegeskyen, når du har stegt flæskesteg eller ribbensteg.

Ved stegning af flæskesteg eller ribbensteg skal du lægge 5 laurbærblade under stegen og hælde mindst 1/2 liter vand ved. Når stegen er færdig, har vandet forvandlet sig til den mest vidunderlige bouillon eller stegesky. Nu mangler du stort set bare at jævne, farve og tilsmage sovsen – det er hurtigt gjort.

Hvis du ikke helt har 1/2 liter stegesky, kan du supplere med kogevand fra kartoflerne eller en god, kraftig bouillon.

For at få en sovs, der smager lige så godt som på de bedre restauranter, skal du tilsmage den med en gastrik. Det er et fint ord for lidt eddike og sukker.

Der er flere måde at jævne flæskestegssovs på:

  1. Du kan drysse mel over det lag fedt, der ligger oven på stegeskyen, og piske, når det melet er sunket til bunds
  2. Du kan ryste en jævning og piske i stegeskyen
  3. Eller du kan lave en opbagning og piske stegeskyen i

Vi foretrækker opbagningen, for den giver sovsen den helt rigtige mormoragtige smag – og den lykkes hver gang.

Hvis du serverer flæskesteg med brun sovs til jul, skal du naturligvis lave rødkål til. Men resten af året kan du også give en gammeldags agurkesalat til.

Ingredienser

Antal personer:
0.5 liter stegesky fra flæskesteg eller ribbensteg
30 g smør
3 spsk. mel
1 tsk. æbleeddike
0.5 tsk. sukker
Kulør
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld stegeskyen over i en skål gennem en sigte, så laurbærblade og urenheder sies fra

2
Færdig

Lad skyen stå et par minutter og fjern nu forsigtigt fedtlaget foroven med en spiseske

3
Færdig

Smelt smørret og pisk melet i

4
Færdig

Pisk stegeskyen i lidt efter lidt, så den hele tiden når at tykne undervejs

5
Færdig

Tilsæt eddike og sukker og lad sovsen småkoge 4-5 minutter

6
Færdig

Er sovsen for tyk, så pisk lidt mere stegesky eller bouillon i

7
Færdig

Er sovsen for tynd, så ryst en jævning af 2 spsk. mel og 4 spsk. vand og pisk i lidt efter lidt

8
Færdig

Pisk et par dråber kulør i, til sovsen har den rigtige farve

9
Færdig

Smag til og servér rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sunde lakridskugler
forrige
Opskrift: Sunde lakridskugler på 15 minutter
Opskrift på græskarmos
næste
Opskrift: Hyggelig græskarmos
Sunde lakridskugler
forrige
Opskrift: Sunde lakridskugler på 15 minutter
Opskrift på græskarmos
næste
Opskrift: Hyggelig græskarmos

Tilføj Din Kommentar