Opskrift: Risotto med svampe på den nemme måde
- med hvidvin, parmesan og esdragon

0 0
Opskrift: Risotto med svampe på den nemme måde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie
350 g risottoris
1.5 dl hvidvin
1 l vand
500 g svampe, i kvarter
0.25 tsk. salt
25 g smør
50 g parmesan, revet
2 tsk. esdragon
Peber

En meget lettere måde at lave svamperisotto på

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne opskrift på risotto er betydeligt nemmere end den gængse, hvor du skal tilføje væsken lidt ad gangen og røre konstant under hele forløbet.

En italiener har røbet for os, at risotto automatisk får sin labre cremede konsistens på grund af stivelsesindholdet i de særlige ris. Du behøver altså ikke tilføre de store mængder smør og parmesan, man ofte gør herhjemme – og som gør en portion risotto i Danmark tung som mørtel.

Denne portion svamperisotto rækker til 6 personer til forret eller 4 personer til hovedret. Du kan sagtens servere en let Italiensk tomatsalat ved siden af.

Ingredienser

Antal personer:
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie
350 g risottoris
1.5 dl hvidvin
1 l vand
500 g svampe, i kvarter
0.25 tsk. salt
25 g smør
50 g parmesan, revet
2 tsk. esdragon
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Steg skalotteløg og hvidløg blanke i olien på en teflonpande

2
Færdig

Tilsæt ris og steg ved højere temperatur, til risene er meget varme

3
Færdig

Tilsæt hvidvin og steg, til vinen er fordampet

4
Færdig

Hæld vand over og småkog 25 minutter, til væden er fordampet og risene er al dente

5
Færdig

Rør i risene nogle gange undervejs, så de ikke brænder på - især de sidste 10 minutter

6
Færdig

Risene skal have opsuget stort set al væde, men stadig være fugtige - måske skal du skrue lidt op eller ned for blusset de sidste 5-10 minutter

7
Færdig

Imens risene småsimrer, tørsteger du svampene med lidt salt på en anden pande - de skal blive pænt brune og skrumpe meget

8
Færdig

Tag panden med ris af ilden og rør svampe, smør, parmesan, esdragon og peber i - læg låg på panden og lad retten stå og samle sig i 5 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Blandede grøntsager på grillen
forrige
Opskrift: Blandede grøntsager på grillen
Opskrift: Rigtige gammeldags kanelsnegle
næste
Opskrift: 15 gammeldags kanelsnegle
Opskrift: Blandede grøntsager på grillen
forrige
Opskrift: Blandede grøntsager på grillen
Opskrift: Rigtige gammeldags kanelsnegle
næste
Opskrift: 15 gammeldags kanelsnegle

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here