Ingredienser
-
1 kg små kartofler, rensede
-
0.5 dl sesamfrø
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. soya
-
1 spsk. tahin
-
1 tsk. salt
-
2 fed hvidløg, knust
-
15 g ingefær, revet
Et par ord om vores opskrift
Vi danskere elsker kartofler på snart sagt alle måder. Kogt, bagt, stegt, friteret. Og vi kan altid bruge opskrifter, som inspirerer os til nye måder at servere den skønne rod på.
Har du prøvet sesamkartofler? Ellers er det på høje tide. Sesam og kartofler passer smagsmæssigt perfekt sammen, og den milde sesammarinade stjæler på ingen måde billedet fra kartoflerne.
Tahin, der indgår i opskriften, er en sesampasta, som vi nok mest kender fra hummus. Hvis du ikke har tahin i huset, så skynd dig ud i byen for at købe et glas. Tahin kan bruges i alle mulige og umulige dressinger og marinader.
Du kan servere sesamkartofler som tilbehør til al slags stegt kød og fisk. Eller bare nyde dem som en snack til den velfortjente drink efter arbejde.
Ingredienser
1 kg små kartofler, rensede | |
0.5 dl sesamfrø | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. soya | |
1 spsk. tahin | |
1 tsk. salt | |
2 fed hvidløg, knust | |
15 g ingefær, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser til dressingen sammen |
2
Færdig
|
Vend kartoflerne i dressingen |
3
Færdig
|
Bag 30 minutter i en 200 grader varm ovn |