Ingredienser
-
3 kulmulefileter
-
Salt, peber
-
30 g smør
-
3 spsk. olie
-
4 citronskiver
Et par ord om vores opskrift
Kulmulen (Merlucciidae) er en stor fisk af torskefamilien, der lever på over 1.000 meters dybde i det kølige Atlanterhav.
Kulmule er en pragtfuld spisefisk med saftigt og aromatisk kød, der egner sig perfekt til at stege på panden. Når du følger denne opskrift og steger fisken hårdt på skindsiden, er der ingen fare for, at fisken falder fra hinanden – tværtimod vil du i løbet af få minutter kunne servere nogle flotte, faste stykker fisk med masser af saft og kraft, og hvor skindet kan spises med.
Som tilbehør til kulmule kan du for eksempel lave kartofler og dildsovs. Eller du kan lade kulmulen erstatte torsk i denne klassiske servering med sennepssovs og æg.
En veltempereret flaske øl smager jo også altid godt. Og en lille brændevin?
Ingredienser
3 kulmulefileter | |
Salt, peber | |
30 g smør | |
3 spsk. olie | |
4 citronskiver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag kulmulefileterne ud af køleskabet 1 time før stegning og krydr med salt og peber |
2
Færdig
|
Skær fisken ud i ca. 10 cm lange stykker, tør skindsiden af med køkkenrulle |
3
Færdig
|
Steg fisken på skindsiden i fedtstoffet ved høj varme, til 75% af kødet er blevet hvidt |
4
Færdig
|
Sluk for varmen, vend fisken med kødsiden ned i fedtstoffet og lad stå ved eftervarmen et par minutter |
5
Færdig
|
Servér straks med en citronrytter på toppen |