Opskrift: Nem skinkeculotte på grill
med honning, sennep og timian

0 0
Opskrift: Nem skinkeculotte på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 skinkeculotte
1 spsk. honning
1 spsk. timian
2 spsk. dijonsennep
1.5 tsk. salt, peber

Smager som en light-udgave af glaseret skinke

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Skinkeculotten er en fornem udskæring af grisens yderlår. Det trekantede kødstykke kræver minimale forberedelser, før du står med en mør og saftig steg, der er hvid som det dejligste kyllingekød.

Vil du gerne spare lidt på kalorierne, så er skinkeculotten det helt rigtige stykke kød at vælge. Ganske vist sidder der et tykt lag fedt på toppen af culotten, men det er lige til at skære af. Gør det! Tilbage er kun det reneste, fineste stykke kød uden et gram fedt.

I sæsonen smager en skinkeculotte på grill helt vidunderligt. Stegetiden er blot 30 minutter på indirekte grill, og så skal den lige brunes af over de glødende briketter.

Fra du starter med at krydre kødet, til du beder gæsterne om at gå til bords, går der 45 minutter. Det er altså ret kvikt i forhold til, at det er en rigtig steg, du serverer.

Vi danskere (og svenskerne med) elsker glaseret skinke. Her kan du lave en light-udgave med honning, sennep og timian. Der må dog ikke komme for meget honning i marinaden, for så bliver stegen brændt. Men du kan sagtens få fornemmelsen af glaseret skinke, når de tynde skiver skinkeculotte rammer smagsløgene.

Honning/sennep-dressingen er lidt snasket at bakse rundt med, men pyt, hvad gør det, når resultatet ender med at blive så lækkert?

  • Temperatur: Hvis du bruger stegetermometer, skal kernetemperaturen være 65 grader. Det giver en saftig og let rosa skinkeculotte.
  • Udskæring: Start med skære tynde skiver lidt på skrå fra skinkeculottens spidse ende. Hold øje med, at du hele tiden skærer på tværs af kødfibrene.

Som tilbehør til en skinkeculotte på grill kan du næsten ikke servere andet end et fad labre flødekartofler og en spidskålssalat à la moderne mormor, vel?

Nå ja, og så smager et glas kølig, ikke for syreholdig rosévin altså fortræffeligt til grillet gris.

Ingredienser

Antal personer:
1 skinkeculotte
1 spsk. honning
1 spsk. timian
2 spsk. dijonsennep
1.5 tsk. salt, peber
3 fra 16 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær fedtet af skinkeculotten

2
Færdig

Bland de øvrige ingredienser og smør overalt på skinkeculotten

3
Færdig

Grill skinkeculotten 30 minutter ved indirekte varme

4
Færdig

Grill skinkeculotten 5 minutter direkte over de glødende briketter

5
Færdig

Lad trække 10 minutter, før du skærer stegen ud

6
Færdig

Skær i tynde skiver fra den spidse ende, lidt på skrå, så du skærer på tværs af kødfibrene

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Gimlet - den berømte gin drink
forrige
Opskrift: Gimlet – den berømte gin drink
Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges
næste
Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges
Opskrift: Gimlet - den berømte gin drink
forrige
Opskrift: Gimlet – den berømte gin drink
Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges
næste
Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges

Tilføj Din Kommentar