Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges
- og cremet citronsovs

0 0
Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
6 tykke hvide asparges
12 grønne asparges
1 bdt. forårsløg
4 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
Citronsovs
2 æg
2 spsk. mel
0.5 dl fløde
0.5 citron, saft og skal
1 tsk. salt, peber
Kogevandet fra grøntsager
Desuden
250 g pasta
Frisk esdragon

Superlækker forret i det danske forår

Ingredienser

  • Citronsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Når de tykke, hvide asparges lander hos din grøntpusher eller i supermarkedet, så gælder det om at få spist så mange som muligt i den korte tid, delikatessen er fremme. Hvide asparges er en af verdens lækreste og mest eftertragtede grøntsager.

Hvide asparges skal lige skrælles først for at fjerne den seje hinde, der sidder yderst. Herefter skal den flade ende skæres af, og så er aspargesene klar til at blive kogt et par minutter (i denne opskrift skal de dog ikke koge, men blot ligge 5 minutter i varmt vand).

Se også vores opskrift på hvide og grønne asparges med sauce mousseline.

De tyndere grønne asparges smager også pragtfuldt, og de er lidt lettere at have med at gøre. Her skal du nemlig bare brække den flade ende af, dér hvor den naturligt knækker, når du bøjer aspargesen.

De magre asparges smager allerbedst i selskab med en cremet sovs. Det kan som sagt være en sauce mousseline, hvor der ikke er sparet på kalorierne – eller det kan være denne citronsovs, der næsten ikke indeholder fedtstof. Det er æggene og lidt mel, der giver den tykke, lækre konsistens.

Pasta med grønne og hvide asparges og cremet citronsovs er en superlækker forret i det dejlige, danske forår. Retten kan naturligvis også bruges som vegetarisk hovedret, men så skal du nok beregne dobbelt portion.

Et drys frisk esdragon smager vidunderligt sammen med asparges og citronsovs. Du kan også bruge tørret esdragon eller dild.

Dine gæster vil i dén grad føle sig forkælede, hvis du serverer et glas kølig riesling til. Og måske en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød.

Ingredienser

Antal personer:
6 tykke hvide asparges
12 grønne asparges
1 bdt. forårsløg
4 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
Citronsovs
2 æg
2 spsk. mel
0.5 dl fløde
0.5 citron, saft og skal
1 tsk. salt, peber
Kogevandet fra grøntsager
Desuden
250 g pasta
Frisk esdragon
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl de hvide asparges og skær den flade ende af - bræk den træede ende af de grønne asparges - rens forårsløgene

2
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

3
Færdig

Skær grøntsagerne i 1 cm lange stykker

4
Færdig

Bring vand og bouillon i kog, hæld grøntsagerne i vandet, kog lynhurtigt op, sluk for blusset og læg låg på - lad trække 5 minutter

5
Færdig

Fisk grøntsagerne op og stil til side med et klæde over, så de holder sig lune - lad kogevandet blive i gryden

6
Færdig

Pisk ingredienserne til citronsovs sammen (minus kogevand) - og pisk nu æggemassen ned i det lune kogevand

7
Færdig

Varm sovsen op ved middelvarme under stadig omrøring - den bliver hurtigt tyk og lækker

8
Færdig

Bland grøntsagerne med pastaen, fordel i dybe tallerkener, øs godt med sovs over og pynt med hakket, frisk esdragon

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem skinkeculotte på grill
forrige
Opskrift: Nem skinkeculotte på grill
Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling - pad kra pao
næste
Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling – pad kra pao
Opskrift: Nem skinkeculotte på grill
forrige
Opskrift: Nem skinkeculotte på grill
Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling - pad kra pao
næste
Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling – pad kra pao

Tilføj Din Kommentar