Ingredienser
-
6 tykke hvide asparges
-
12 grønne asparges
-
1 bdt. forårsløg
-
4 dl vand
-
1 terning grøntsagsbouillon
-
Citronsovs
-
2 æg
-
2 spsk. mel
-
0.5 dl fløde
-
0.5 citron, saft og skal
-
1 tsk. salt, peber
-
Kogevandet fra grøntsager
-
Desuden
-
250 g pasta
-
Frisk esdragon
Et par ord om vores opskrift
Når de tykke, hvide asparges lander hos din grøntpusher eller i supermarkedet, så gælder det om at få spist så mange som muligt i den korte tid, delikatessen er fremme. Hvide asparges er en af verdens lækreste og mest eftertragtede grøntsager.
Hvide asparges skal lige skrælles først for at fjerne den seje hinde, der sidder yderst. Herefter skal den flade ende skæres af, og så er aspargesene klar til at blive kogt et par minutter (i denne opskrift skal de dog ikke koge, men blot ligge 5 minutter i varmt vand).
Se også vores opskrift på hvide og grønne asparges med sauce mousseline.
De tyndere grønne asparges smager også pragtfuldt, og de er lidt lettere at have med at gøre. Her skal du nemlig bare brække den flade ende af, dér hvor den naturligt knækker, når du bøjer aspargesen.
De magre asparges smager allerbedst i selskab med en cremet sovs. Det kan som sagt være en sauce mousseline, hvor der ikke er sparet på kalorierne – eller det kan være denne citronsovs, der næsten ikke indeholder fedtstof. Det er æggene og lidt mel, der giver den tykke, lækre konsistens.
Pasta med grønne og hvide asparges og cremet citronsovs er en superlækker forret i det dejlige, danske forår. Retten kan naturligvis også bruges som vegetarisk hovedret, men så skal du nok beregne dobbelt portion.
Et drys frisk esdragon smager vidunderligt sammen med asparges og citronsovs. Du kan også bruge tørret esdragon eller dild.
Dine gæster vil i dén grad føle sig forkælede, hvis du serverer et glas kølig riesling til. Og måske en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød.
Ingredienser
6 tykke hvide asparges | |
12 grønne asparges | |
1 bdt. forårsløg | |
4 dl vand | |
1 terning grøntsagsbouillon | |
Citronsovs |
|
2 æg | |
2 spsk. mel | |
0.5 dl fløde | |
0.5 citron, saft og skal | |
1 tsk. salt, peber | |
Kogevandet fra grøntsager | |
Desuden |
|
250 g pasta | |
Frisk esdragon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl de hvide asparges og skær den flade ende af - bræk den træede ende af de grønne asparges - rens forårsløgene |
2
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
3
Færdig
|
Skær grøntsagerne i 1 cm lange stykker |
4
Færdig
|
Bring vand og bouillon i kog, hæld grøntsagerne i vandet, kog lynhurtigt op, sluk for blusset og læg låg på - lad trække 5 minutter |
5
Færdig
|
Fisk grøntsagerne op og stil til side med et klæde over, så de holder sig lune - lad kogevandet blive i gryden |
6
Færdig
|
Pisk ingredienserne til citronsovs sammen (minus kogevand) - og pisk nu æggemassen ned i det lune kogevand |
7
Færdig
|
Varm sovsen op ved middelvarme under stadig omrøring - den bliver hurtigt tyk og lækker |
8
Færdig
|
Bland grøntsagerne med pastaen, fordel i dybe tallerkener, øs godt med sovs over og pynt med hakket, frisk esdragon |