Ingredienser
-
0.5 spidskål, fintsnittet
-
2 gulerødder i ultratynde skiver
-
2 æbler i tynde både
-
6 spsk. græsk yoghurt
-
3 spsk. lemoncurd
-
Saft af 1 citron
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Ak ja, mormor lavede bare verdens bedste mad. Blandt favoritterne var grydestegt kylling med skilt sauce, små pillekartofler og en stor skål ”mormorsalat”.
En gammeldags mormorsalat er en helt enkel komposition af iturevet hovedsalat overhældt med en dressing bestående af piskefløde, citron og sukker. Det smager pokkers godt – men er helt ærligt ikke så pokkers sundt.
Hvis mormor var ung i dag, ville hun være mere bevidst om fibre og fedtstoffer. Hun ville tænke: ”Maven skal have noget at arbejde med, og uha, vi må altså passe på ikke at få deller om livet.”
Måske ville mormor ligefrem finde på en opskrift som denne. Her er hovedsalaten erstattet af spidskål, æbler og gulerødder. Og i den kendte mormordressing har den fede piskefløde måttet forlade scenen til fordel for en noget magrere yoghurt.
Men smagen er altså stadig det vigtigste, for det skal være sjovt at spise. Derfor er det vigtigt at snitte spidskål og gulerødder papirtyndt, så deres letbitre smage ikke overdøver den syrligt-søde dressing. Og dressingen er altså stadig ikke en decideret slanketing. Den er bare ikke lige så fed som mormors hyggesalat.
Ingredienser
0.5 spidskål, fintsnittet | |
2 gulerødder i ultratynde skiver | |
2 æbler i tynde både | |
6 spsk. græsk yoghurt | |
3 spsk. lemoncurd | |
Saft af 1 citron | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland grøntsagerne i en skål |
2
Færdig
|
Ryst yoghurt, lemoncurd, citron og salt til en tyk-tyk dressing |
3
Færdig
|
Mix grøntsager og dressing |
4
Færdig
|
Salaten kan sagtens tåle at stå færdigblandet i mindst ½ time. |