Opskrift: Nem kartoffel/porretærte
med persille og parmesan

0 0
Opskrift: Nem kartoffel/porretærte

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
200 g ølandshvede
100 g smør
50 g havregryn
2 æg
1 tsk. salt
Fyld
500 g kartofler
2 porrer
1 løg
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
4 æg
150 g græsk yoghurt
100 g parmesan
1 tsk. salt, peber

Lækker vegetarisk tærte, som er superlet at lave

Tilhører:
  • Billig mad

Ingredienser

  • Mørdej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne opskrift på kartoffel/porretærte er lidt nemmere og lidt sundere, end du nok er vant til.

Mørdejen laves af den proteinholdige ølandshvede og grovvalsede havregryn, som bindes sammen af æg og lidt mindre smør end normalt. Det giver en mørk, grov og meget velsmagende bund med masser af nyttige proteiner.

Dejen er superlet at lave. Du hælder bare alle ingredienser i en skål, nulrer det sammen med fingrene (det tager 5 minutter) og trykker herefter dejen ud i tærtefad. Ikke noget med kageruller og smøring af fade. Efter 1 time (eller mere) på køl skal tærtedejen lige bages 15 minutter, og nu er den klar til fyldet.

Fyldet laves af masser af sundt grønt – kartofler, porrer, løg, hvidløg og persille. Kartofler og porrer koges 5 minutter først, og så skal de blandes med æg, græsk yoghurt og parmesan. Ikke noget med piskefløde og andre fede mejeriprodukter.

30 minutter i ovnen, og bum, så er der dejlig tærte. Lidt nemmere, lidt sundere og meget lækrere, end du plejer. Servér gerne en italiensk tomatsalat til.

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
200 g ølandshvede
100 g smør
50 g havregryn
2 æg
1 tsk. salt
Fyld
500 g kartofler
2 porrer
1 løg
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
4 æg
150 g græsk yoghurt
100 g parmesan
1 tsk. salt, peber
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug hænderne til at mosle ingredienserne til dejen sammen i en skål

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i mindst 1 time

3
Færdig

Bag tærtebunden 15 minutter ved 180 grader varmluft

4
Færdig

Imens laver du fyldet:

5
Færdig

Skær kartofler i 1,5 cm tern og porrer i 1,5 cm tykke skiver, hæld i kogende letsaltet vand, kog 5 minutter og hæld i en sigte

6
Færdig

Hak løg, hvidløg og persille fint

7
Færdig

Pisk æg, yoghurt, revet parmesan og krydderier sammen

8
Færdig

Rør alle grøntsager i æggemassen og fordel den over tærtebunden

9
Færdig

Bag kartoffel/porretærten 30 minutter ved 180 grader varmluft

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)
forrige
Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)
Opskrift: Skønne, sunde ingefærkugler
næste
Opskrift: Skønne, sunde ingefærkugler
Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)
forrige
Opskrift: Søde kartofler i spinat og karry (aloo palak)
Opskrift: Skønne, sunde ingefærkugler
næste
Opskrift: Skønne, sunde ingefærkugler

One Comment Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar