Ingredienser
-
Spinat-curry
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
3 tsk. karry
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
300 g spinat, skyllet
-
3 spsk. græsk yoghurt
-
Desuden
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
250 g champignon
-
250 g cherrytomater
Et par ord om vores opskrift
Denne skønne spinat-curry er tilpasset efter en indisk opskrift. I Indien bruger man imidlertid mange flere krydderier (besværligt) samt ghee (klaret smør – usundt) og somme tider double cream (piskefløde – usundt).
Dagens udgave af spinat-curry er nemmere, hurtigere og sundere end på det indiske subkontinent.
Som krydderier nøjes vi med et par teskefulde helt almindelig karry og samt lidt kanel – du kan evt. tilsætte en smule knust spidskommen, frisk ingefær og gurkemeje, hvis smag og farve skal være dybere. Som fedtstof foreslår vi den sunde olivenolie – og til sidst nogle solide skefulde græsk yoghurt for at give den cremede struktur.
Du kan bruge spinat-curry med champignon og cherrytomater som en skøn grøn hovedret sammen med en skål velkogte ris og evt. hjemmebagte butter naan.
Alternativt vil spinat-curry fungere godt som lækkert tilbehør til fx karrystegt kylling eller langtidsstegte kyllingelår.
Det tager 25-30 minutter at lave spinat-curry fra bunden. Fremgangsmåden er, at du laver spinat-curryen i en gryde for sig selv – og steger halve champignoner og cherrytomater på en pande imens. Til sidst hælder du spinat-curryen over svampe og tomater, varmer igennem og kalder til bords.
Ingredienser
Spinat-curry |
|
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
3 tsk. karry | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
300 g spinat, skyllet | |
3 spsk. græsk yoghurt | |
Desuden |
|
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
250 g champignon | |
250 g cherrytomater |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en stor gryde og steg finthakket løg og hvidløg blanke ved middellav varme - ca. 10 minutter |
2
Færdig
|
Skru lidt op for varmen, tilsæt krydderierne og steg med 1 minut |
3
Færdig
|
Hæld spinatbladene ved og steg med, til spinaten falder sammen, og vandet fordamper |
4
Færdig
|
Rør yoghurten i og varm igennem |
5
Færdig
|
Tag gryden af ilden og blend eller stavblend spinatblandingen til en cremet sovs |
6
Færdig
|
Imens du har lavet spinat-curryen, har du samtidig stegt de halverede champignoner i olie og salt ved middelhøj varme på en pande - vandet skal fordampe og svampene blive lysebrune |
7
Færdig
|
Når svampene er næsten færdige, hælder du de hele tomater ved og varmer dem igennem |
8
Færdig
|
Til sidst hælder du spinatblandingen over svampe og tomater og varmer igennem |