Opskrift: Ovnbagt butter naan
med yoghurt og nigellafrø

0 0
Opskrift: Ovnbagt butter naan

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 g gær
0.5 dl vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
200 g yoghurt
300 g hvedemel
Nigellafrø
20 g smør, smeltet

Smørdryppende naan brød lige fra ovnen er KRÆS

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

De indiske naan brød er labert tilbehør til hvad som helst. Som her på billedet: Den skønne linseret daal og den myntekrydrede yoghurtdressing raita.

Du kan bage naan på panden eller i ovn. Allerbedst ville det selvfølgelig være, hvis du havde en original indisk lerovn, en tandoor. Det har du nok ikke – det har vi desværre heller ikke, men ovnbagte naan er nu heller ikke at foragte.

Butter naan er ganske almindelige naan, som du pensler med smør til sidst. Det smager helt fantastisk. Hvis du vil spare på kalorierne, kan du bare droppe smørret. I stedet kan du evt. smøre brødene med lidt hvidløg, inden de skal i ovnen – så kan vi passende kalde dem garlic naan. Du kan også hygge dig med både hvidløg og smør.

Har du ikke nigellafrø, så pyt. De er ikke livsnødvendige for brødenes succes.

Ingredienser

Antal personer:
20 g gær
0.5 dl vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
200 g yoghurt
300 g hvedemel
Nigellafrø
20 g smør, smeltet
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør gær, vand, salt og sukker sammen

2
Færdig

Rør yoghurt i

3
Færdig

Ælt melet i, så du får en let fugtig dej

4
Færdig

Lad hæve 30 minutter

5
Færdig

Del dejen i 6 kugler og rul ud til 1/2 cm tykke pandekager (hvis du har et glat køkkenbord, behøver du ikke bruge mel ved udrulning)

6
Færdig

Strø lidt nigellafrø på brødene og rul let en ekstra gang, så de sidder fast

7
Færdig

Lad hæve 15 minutter

8
Færdig

Bag 7-8 minutter øverst i en 235 grader varm ovn

9
Færdig

Pensl de varme naan brød med smør og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hellefisk i ovn
forrige
Opskrift: Hellefisk i ovn
Opskrift: Klassisk fynsk brunsviger
næste
Opskrift: Klassisk fynsk brunsviger
Opskrift: Hellefisk i ovn
forrige
Opskrift: Hellefisk i ovn
Opskrift: Klassisk fynsk brunsviger
næste
Opskrift: Klassisk fynsk brunsviger

Tilføj Din Kommentar