Ingredienser
-
2 squash
-
Vand
-
Salt
-
Bolognese
-
2 spsk. olivenolie
-
2 løg
-
3 stængler blegselleri
-
3 gulerødder
-
1 aubergine
-
500 g hakket oksekød
-
3 fed hvidløg
-
1 ds. flået tomat
-
1 spsk. balsamico
-
1 spsk. tørret basilikum
-
2 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Pasta eller spaghetti lavet af strimlet squash er blevet en stor ting i de seneste år. Du erstatter den traditionelle, færdiglavede pasta fremstillet af usundt hvedemel med pasta, som du selv fremstiller af en sund grøntsag. What’s not to like?
I engelsksprogede lande hedder fænomenet zucchini noodles eller bare zoodles. Det er også fra dette sprogområde, vi har hentet navnet på det redskab, mange bruger til at strimle squashen: En spiralizer. Eller spiralskærer, som den kaldes her til lands.
Men hvem har lige en spiralizer? Ikke os på Spicy Twist i hvert fald. Heldigvis kan man nemt bruge en helt almindelig kartoffelskræller eller et juliennejern til at skrælle aflange skiver af squashen. Disse skiver lægger man sirligt oven på hinanden, og så skærer man dem i tynde strimler på den lange led.
Sværere er det ikke at lave squashpasta 😊
Du kan koge eller stege squashpasta
Tilberedning af squashpasta er et kapitel for sig.
Du kan opvarme squashpastaen enten ved at koge den (1 minut!) i letsaltet vand lige som almindelig pasta eller ved at vende den forsigtigt i smeltet smør eller olie på en pande. Nøgleordene her er ‘kort tid’ og ‘forsigtigt’.
Squash består af 95% vand, så det siger sig selv, at en portion squashpasta ikke mætter alverden. Den lille udfordring klarer du ved at servere rigeligt med kød/fisk og grønt til.
Vi foreslår en fyldig bolognese med blandt andet aubergine og den berømte, italienske treenighed af grøntsager, der går under navnet soffrito: Løg, gulerødder og blegselleri. Ingen ægte kødsovs uden en soffrito!
Squashpasta med aubergine bolognese er genial mad til slankekuren eller KETO/LCHF-diæten. Og naturligvis til alle, der lider af glutenallergi.
Ingredienser
2 squash | |
Vand | |
Salt | |
Bolognese |
|
2 spsk. olivenolie | |
2 løg | |
3 stængler blegselleri | |
3 gulerødder | |
1 aubergine | |
500 g hakket oksekød | |
3 fed hvidløg | |
1 ds. flået tomat | |
1 spsk. balsamico | |
1 spsk. tørret basilikum | |
2 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
SquashpastaSkær enderne af squashen og skræl aflange skiver med en kartoffelskræller eller et juliennejern |
2
Færdig
|
Den midterste del af squashen med kerner er du nødt til at lægge til side og putte i kødsovsen |
3
Færdig
|
Læg squashskiverne sirligt oven på hinanden og skær dem i tynde strimler på den lange led |
4
Færdig
|
Når kødsovsen er ved at være færdig, koger du squashpastaen 1 minut (ikke mere) i rigelig letsaltet vand |
5
Færdig
|
BologneseSæt olien over i en tykbundet gryde ved middelvarme |
6
Færdig
|
Snit grøntsagerne i små tern og hæld dem i gryden, efterhånden som du bliver færdig med dem |
7
Færdig
|
Steg grøntsagerne mindst 15 minutter, til de har smidt meget af deres vandindhold |
8
Færdig
|
Tilsæt det hakkede kød i små stykker og steg med, til det smuldrer |
9
Færdig
|
Tilsæt finthakket hvidløg og de øvrige ingredienser og kog 15 minutter under låg ved svag varme |