• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Stegt knoldselleri med brunet smør, nødder og marinerede svampe

Opskrift: Stegt knoldselleri med brunet smør, nødder og marinerede svampe

0 0
Opskrift: Stegt knoldselleri med brunet smør, nødder og marinerede svampe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 knoldselleri
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
50 g hasselnødder
50 g smør
50 g parmesan
Stegte svampe
250 g svampe (fx markchampignon)
3 spsk. olivenolie
0.5 tsk. salt
1 bdt. forårsløg
Marinade
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. soya
0.5 tsk. salt, peber
1 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. persille, finthakket

Suveræn festmad for vegetarer - og alle os andre

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Stegte svampe

  • Marinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Selleri deler vandene; hvad enten vi taler om knoldselleri eller blegselleri. Mange synes, selleri har en bitter og ‘mærkelig’ smag. Det, som i engelsksprogede lande hedder ‘an acquired taste’.

Lad os skynde os at indrømme, at flere her på Spicy Twists grøntsagsredaktion sagtens kan følge selleriskeptikerne. Vi foretrækker klart, at såvel knold- som blegselleri er i selskab med mange andre lækkerier (fx i en suppe eller kødsovs), så den kraftige smag bliver en del af et samlet hele.

Så hvordan skal det gå, når man giver den knudrede knold hovedrollen i en middagsret? Uha, uha…

Svaret er (som en af skeptikerne forundret udbrød): Det er bedre end bøf!!

Sellerien skæres i tykke skiver og steges længe-længe-længe (ca. 30 minutter) i lidt olie, til den er smukt brun, fuldkommen mør og nøddeagtig i smagen.

Herover hældes brunet smør, som smager – nøddeagtigt! Og ristede hasselnødder (gæt, hvordan de smager). Og revet parmesan, som også har noter af nødder.

Tro os: Det er en fest! Aldrig har selleri smagt bedre. Aldrig har selleri haft mere kødlignende umami i smagen. Aldrig har kød været mere ligegyldigt.

Du kan bruge disse stegte stykker knoldselleri som tilbehør til alt muligt mad. Inklusive kødretter, naturligvis.

Men du kan også lave en komplet vegetarfest ud af det. Servér en pandefuld marinerede langtidsstegte svampe med forårsløg til sellerien – det smager kolossalt godt, for svampene ender med at opnå en kødagtig smag og konsistens.

Et velment råd til din indkøbsafdeling: Køb et ikke så stort selleri og køb størst mulige svampe.

Ingredienser

Antal personer:
1 knoldselleri
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
50 g hasselnødder
50 g smør
50 g parmesan
Stegte svampe
250 g svampe (fx markchampignon)
3 spsk. olivenolie
0.5 tsk. salt
1 bdt. forårsløg
Marinade
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. soya
0.5 tsk. salt, peber
1 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. persille, finthakket
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl og rens sellerien, skær i 8 tykke både

2
Færdig

Steg selleristykkerne i olie og salt på en middelvarm pande - 12-15 minutter på hver side, til de er smukt brune og helt møre

3
Færdig

Brug evt. låg på panden halvdelen af stegetiden for at sikre fuldkommen mørhed

4
Færdig

Rist de hele hasselnødder på en pande, til de bliver lysebrune og begynder at dufte - gnid evt. brun skal af og halvér nødderne

5
Færdig

Opvarm smørret så længe i en gryde, at det ikke bare er smeltet, men også bliver lysebrunt og dufter nøddeagtigt

6
Færdig

Riv parmesanen

7
Færdig

Servér den stegte selleri med et drys nødder, et skvæt smør og et pift parmesan

8
Færdig

Marinerede svampe

Skær svampene i halve eller kvarte afhængigt af størrelse

9
Færdig

Steg svampene på en pande i olie og salt ved middelvarme, indtil de er brune overalt og skrumpet godt ind

10
Færdig

Du kan nærmest stege svampene så længe, du orker – mindst 20 minutter

11
Færdig

Steg forårsløg skåret i grove stykker sammen med svampene de sidste 5 minutter

12
Færdig

Rør marinaden sammen og vend svampe og forårsløg heri

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Italiensk-torskefilet-med-grov-tomatsovs-og-tagliatelle
forrige
Opskrift: Italiensk torskefilet med grov tomatsovs og tagliatelle
Kinesisk-dybstegt-flanksteak
næste
Opskrift: Kinesisk dybstegt flanksteak i strimler
Italiensk-torskefilet-med-grov-tomatsovs-og-tagliatelle
forrige
Opskrift: Italiensk torskefilet med grov tomatsovs og tagliatelle
Kinesisk-dybstegt-flanksteak
næste
Opskrift: Kinesisk dybstegt flanksteak i strimler

One Comment Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar