Opskrift: Stegte havtaskekæber med dildkartofler
- og karamelliserede grøntsager

0 0
Opskrift: Stegte havtaskekæber med dildkartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fisk
4 havtaskekæber
3 spsk. olivenolie
Salt, peber
1 spsk. citronsaft
Kartofler
600 g små kartofler
3 spsk. olivenolie
1 bdt. dild
1 citron, den revne skal
Grøntsager
0.5 selleri
1 stor gulerod
1 æble
3 spsk. olivenolie
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
0.5 citron, saften

Nynordisk gourmetmåltid på 25 minutter

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

  • Fisk

  • Kartofler

  • Grøntsager

Et par ord om vores opskrift

Del

Havtaskekæber er en luksusspise, som er værd at investere i, når det skal være ekstra lækkert en dag. Fisken er næsten hummeragtig i smag og konsistens – og så er den utroligt let at have med at gøre:

Tag havtaskekæberne ud af køleskabet 1/2 time, før de skal steges. På den ene side af hver havtaskekæbe sidder en mørk hinde – den tager du fat i med tommel- og pegefinger og hiver, og 1-2-3, så står du med en fin, hvid havtaskekæbe.

Stegetiden for havtaskekæber er 2 minutter på hver side ved høj varme. Vi valgte at stege i ren olivenolie, men en blanding af smør og olie er bestemt også lækkert.

Når havtaskekæberne er stegt, smager det dejligt med et dryp citronsaft foruden salt og peber. Beregn 2 havtaskekæber per person.

Se også vores opskrift på pandestegte thailandske havtaskekæber 

Som tilbehør til havtaskekæber foreslår vi dildkartofler og let karamelliserede danske grøntsager. Grøntsagerne kan fx være små tern af selleri, gulerod og æble, som steges 5 minutter ved høj varme med sukker og salt og herefter stænkes med et skvæt citronsaft.

De stegte havtaskekæber med dildkartofler og let karamelliserede grøntsager er en smuk servering med milde, raffinerede smage fra det nynordiske køkken.

Vi taler om et gourmetmåltid, som du kan lave på 25 minutter, hvis du arbejder koncentreret.

Som vin til havtaskekæber smager chardonnay, riesling eller en pinot gris dejligt.

Ingredienser

Antal personer:
Fisk
4 havtaskekæber
3 spsk. olivenolie
Salt, peber
1 spsk. citronsaft
Kartofler
600 g små kartofler
3 spsk. olivenolie
1 bdt. dild
1 citron, den revne skal
Grøntsager
0.5 selleri
1 stor gulerod
1 æble
3 spsk. olivenolie
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
0.5 citron, saften
3 fra 28 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag havtaskekæberne ud af køleskabet 1/2 time før stegning - fjern den mørke hinde ved at trække i den med tommel- og pegefinger

2
Færdig

Sæt kartoflerne over hurtigst muligt - det er dem, der skal have længst (10-15 minutter)

3
Færdig

De færdigkogte kartofler vendes i olivenolie, finthakket dild, citronskal og lidt salt

4
Færdig

Skær grøntsager og æble i små tern - steg dem i olie og sukker på en glohed pande - efter max. 5 minutter er grøntsagerne let lysebrune - hæld salt og citronsaft over, rør rundt og tag af ilden

5
Færdig

Varm en pande op ved høj varme, varm olien op og steg nu havtaskekæberne 2 minutter på hver side - dryp citronsaft på, drys med salt og peber

6
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

graesk-omelet
forrige
Opskrift: Græsk omelet
ørvelsuppe med smilende æg
næste
Opskrift: Mormors skønne, sunde kørvelsuppe med smilende æg
graesk-omelet
forrige
Opskrift: Græsk omelet
ørvelsuppe med smilende æg
næste
Opskrift: Mormors skønne, sunde kørvelsuppe med smilende æg

Tilføj Din Kommentar