Opskrift: Pandestegte thailandske havtaskekæber
med sprød fennikel/æblesalat

Opskrift: Pandestegte thailandske havtaskekæber

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
8 havtaskekæber
30 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. limesaft
0.5 tsk. sukker
0.5 tsk. chiliflager
3 spsk. olie
Frisk koriander
Fennikel/æblesalat
0.5 fennikel, ultratyndt skåret
1 æble, tyndt skåret
0.5 citron, saft og skal
1 spsk. pastis (Pernod/Richard)
1 spsk. rørsukker

Raffineret fiskeforret, som er forbløffende let at lave

Ingredienser

  • Fennikel/æblesalat

Et par ord om vores opskrift

Del

Havtaskekæber er i samme eksklusive liga som søtunge og hummer. Hvis du virkelig vil forkæle dine gæster med en delikat fiskeforret, går du aldrig galt i byen med et par havtaskekæber til hver.

Heldigvis er havtaskekæber lette at have med at gøre. På den ene side sidder en hinde, som er lige til at hive af med tommel- og pegefinger. Det tager få sekunder, men er vigtigt, da hinderne ved opvarmning bliver seje som elastikker.

På pande og på grill er stegetiden for havtaskekæber 2 minutter på hver side. Giv dem endelig ikke mere, ellers bliver de gummiagtige i konsistensen.

Vi foreslår en let og frisk anretning, hvor havtaskekæberne smøres ind i ingefær og hvidløg, steges i lidt olie og overhældes med en blanding af fiskesovs, lime, sukker og (en anelse) chili. Det smager som på en bedre thailandsk restaurant og er lynhurtigt at lave.

Som tilbehør til havtaskekæberne smager en salat af tyndt skåret fennikel og æble, vendt i citron, sukker og lidt pastis, fantastisk. Sprødt og frisk.

Servér evt. en kurvfuld lune hjemmebagte kuvertflutes til. Og et glas kølig riesling.

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
8 havtaskekæber
30 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. limesaft
0.5 tsk. sukker
0.5 tsk. chiliflager
3 spsk. olie
Frisk koriander
Fennikel/æblesalat
0.5 fennikel, ultratyndt skåret
1 æble, tyndt skåret
0.5 citron, saft og skal
1 spsk. pastis (Pernod/Richard)
1 spsk. rørsukker

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at blande alle ingredienser til salaten, der gerne må stå og trække lidt

2
Færdig

Befri havtaskekæberne for hinder på den ene side - hiv forsigtigt i hinderne med tommel- og pegefinger, så er de lige til at trække af

3
Færdig

Riv ingefær og hvidløg fint og smør blandingen på havtaskekæberne

4
Færdig

Bland fiskesovs, lime, sukker og chili i en lille skål

5
Færdig

Varm en pande godt op ved ret høj varme og hæld så olien på

6
Færdig

Steg havtaskekæberne 2 minutter på hver side - pyt med, at de hænger lidt fast i panden

7
Færdig

Sluk for varmen og hæld fiskesovsblandingen over havtaskekæberne

8
Færdig

Anret på tallerkener med et drys frisk koriander og fennikel/æblesalat ved siden af

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Græske skaftkoteletter på grill
forrige
Opskrift: Græske skaftkoteletter på grill
Opskrift: Klassisk fransk grøn salat
næste
Opskrift: Klassisk fransk grøn salat
Opskrift: Græske skaftkoteletter på grill
forrige
Opskrift: Græske skaftkoteletter på grill
Opskrift: Klassisk fransk grøn salat
næste
Opskrift: Klassisk fransk grøn salat