Ingredienser
-
2 æg
-
2 spsk. vand
-
0.25 salt, peber
-
2 spsk. olivenolie
-
Fyld
-
1 skalotteløg
-
3 cherrytomater
-
5 sorte (Kalamata) oliven
-
20 g feta
-
1 tsk. oregano
-
2 spsk. olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Der spises mange græske omeletter rundt omkring i verden. Og de spises med stor fornøjelse både til morgenmad, frokost og aftensmad.
Betegnelsen græsk omelet er naturligvis opstået, fordi der i omeletten indgår feta, oliven, løg, tomat og oregano – lige som i en græsk salat.
Til gengæld skal vi være ærlige og indrømme, at vi ikke ved, hvor mange græske omeletter der rent faktisk bliver spist i selve Grækenland. Vi har ikke selv fået netop den variant serveret under vores besøg på utallige græske øer, men derfor kan omeletten jo sagtens være græsk alligevel…?
Nå, pyt, vi skal jo ikke snakke med den – og den smager aldeles pragtfuldt, og så er alle jo glade.
Bemærk: Opskriften er kun til 1 person. Hvis du vil servere græske omeletter for flere, er du nødt til at lave dem enkeltvis.
Se også vores andre græske opskrifter på blandt andet:
Ingredienser
2 æg | |
2 spsk. vand | |
0.25 salt, peber | |
2 spsk. olivenolie | |
Fyld |
|
1 skalotteløg | |
3 cherrytomater | |
5 sorte (Kalamata) oliven | |
20 g feta | |
1 tsk. oregano | |
2 spsk. olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, vand, salt og peber sammen - stil til side |
2
Færdig
|
Fyldet: Steg grofthakket løg 1 minut ved middelvarme i olien - steg grofthakket tomat med 1 minut - tag panden af ilden og tilsæt skiveskårne oliven og smuldret feta |
3
Færdig
|
Omeletten: Varm olien op ved middelhøj varme og hæld æggemassen ud på panden |
4
Færdig
|
Steg, indtil overfladen af æggene kun er let fugtig |
5
Færdig
|
Placér fyldet på den ene halvdel af omeletten, vip den anden halvdel henover og steg videre 1 minut |
6
Færdig
|
Spis den græske omelet rygende varm |