Ingredienser
-
100 g grønkål, i grove stykker
-
2 spsk. rapsolie
-
0.5 tsk. fint salt
Et par ord om vores opskrift
Grønkål er en af landets sundeste grøntsager, sprængfyldt med nyttige vitaminer og mineraler, der kan bringe os helskindede gennem en lang vinter.
Heldigvis har grønkålen fået en renæssance i de senere år. Topkokke og kantiner fabrikerer skønne, klorofylgrønne salater i lange baner.
Efter vores ydmyge mening er grønkål dog endnu bedre tilberedt end råt. Smagen er mildere, konsistensen rarere at tygge i.
Må vi derfor slå et slag for at droppe vitamintilskuddene og spise noget mere grønkål engang imellem? Det er oven i købet en billig, lokalt produceret råvare.
Grønkålschips er en opfindelse af nyere dato, men ikke mindre god af den grund. De knasende chips er både velegnede som snack, som crunch på salater og som tilbehør til en omgang cremet grønkålssuppe.
Pas på med saltet! Der skal meget lidt til.
Ingredienser
100 g grønkål, i grove stykker | |
2 spsk. rapsolie | |
0.5 tsk. fint salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Grønkålen skal være renset og duppet tør |
2
Færdig
|
Hæld kålstykkerne i en frysepose med olie og salt over |
3
Færdig
|
Blæs posen op og ryst indholdet sammen |
4
Færdig
|
Fordel grønkålen på et stykke bagepapir og bag 10-15 minutter i en 170 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Hold godt øje: Når grønkålen skifter farve til brun, skal den straks ud, måske lidt ad gangen |
6
Færdig
|
Prøv dig frem - chipsene skal være knasende sprøde, men ikke brændte (c: |