Opskrift: Boller i kokos-karrysovs
med ekstra krydderier og selleri

0 0
Opskrift: Boller i kokos-karrysovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
750 g magert hakket oksekød
2 revne løg
3 æg
4 spsk. havregryn
1 spsk. salt
Peber
Karrysovs
2 spsk. ingefær, finthakket
2 spsk. hvidløg, finthakket
4 spsk olie
3 spsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
Korn fra 10 kardemommekapsler, knust
0.75 liter siet kogevand fra kødboller
1 ds. kokosmælk
Evt. jævning
Salt, peber
Tilbehør
0.5 selleri i fine tern
5 dl ris

Gammeldags boller i karry med et lille, frækt twist

Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad

Ingredienser

  • Kødboller

  • Karrysovs

  • Tilbehør

Et par ord om vores opskrift

Del

Boller i karrysovs er en af alle tiders mest populære mormorretter på de danske middagsborde. Både børn og voksne elsker den mildt krydrede sauce med de hyggelige, kogte frikadeller.

Nogen vil mene, at det er en dødssynd at ændre i den gode, gamle opskrift: Alt skal smage, som det gjorde i mormors ungdom. Andre synes heldigvis, at forandring fryder – til jer kommer denne let twistede version.

I kødbollerne er det traditionelle kalv/flæsk byttet ud med magert hakket oksekød, der giver en saftig mundfuld med bid i. Havregryn erstatter mel og giver små plusser på fiberregnskabet.

Sovsen får en ordentlig skovlfuld krydderier, som alle understøtter og løfter karryen og giver den et mere indisk-asiatisk præg. Det samme gør den dejlige, runde kokosmælk.

Dybest set kan du tilføje de grøntsager, du lyster: Gulerødder, blegselleri, æbler, bønnespirer – alt er muligt. Vi har valgt den nøddeagtige selleri, der er sprængfyldt med gode kostfibre, vitaminer og mineraler. Selleri er oven i købet billig og lokalt produceret – og så har den grove knold længe spillet hovedrollen i en variant af retten: Boller i selleri.

Og ja, ris skal der til.

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
750 g magert hakket oksekød
2 revne løg
3 æg
4 spsk. havregryn
1 spsk. salt
Peber
Karrysovs
2 spsk. ingefær, finthakket
2 spsk. hvidløg, finthakket
4 spsk olie
3 spsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
Korn fra 10 kardemommekapsler, knust
0.75 liter siet kogevand fra kødboller
1 ds. kokosmælk
Evt. jævning
Salt, peber
Tilbehør
0.5 selleri i fine tern
5 dl ris
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kødboller

Rør alle ingredienser sammen

2
Færdig

Brug en ske og hænderne til at forme frikadellestore boller, som du plumper ned i en gryde med småkogende, let saltet vand

3
Færdig

Bollerne synker til bunds, men kommer op til overfladen igen – og så skal de have 5-7 minutter, til de er faste og gennemkogte

4
Færdig

Stil bollerne til side og si ¾ liter af kogevandet.

5
Færdig

Karrysovs

Steg ingefær og hvidløg et par minutter i olien, uden at det tager farve

6
Færdig

Tilføj de øvrige krydderier, som skal være pulveriserede – steg med 1 minut

7
Færdig

Tilføj kogevand (eller bouillon), kokosmælk og selleritern og småkog under låg i 45 minutter

8
Færdig

Ønsker du en tykkere sovs, kan du nu jævne den og smage til med salt og peber

9
Færdig

Servering

Lad kødbollerne koge med i den færdige sovs et par minutter, til de er gennemvarme

10
Færdig

Servér med ris og måske en mormoragtig spidskålsalat

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på knasende sunde grønkålschips
forrige
Opskrift: Knasende sunde grønkålschips
Sprøde kartoffelpandekager i det grønne
næste
Opskrift: Sprøde kartoffelpandekager i det grønne
Opskrift på knasende sunde grønkålschips
forrige
Opskrift: Knasende sunde grønkålschips
Sprøde kartoffelpandekager i det grønne
næste
Opskrift: Sprøde kartoffelpandekager i det grønne

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here