Ingredienser
-
3 rødløg
-
3 spsk. sukker
-
0.75 dl eddike
-
1 tsk. salt
-
1 frysepose
Et par ord om vores opskrift
Syltet rødløg smager utroligt godt, er supersundt og kan bruges til alt muligt:
- Læg dem i burgere, sandwich og hotdogs
- Brug dem i diverse salater
- Læg dem på leverpostej og sildemadder
- Brug dem som tilbehør til gryderetter
Ved at sylte rødløgene fjerner du noget af løgets skarpe smag og duft og tilføjer en behagelig syrligt-sød overtone. Desuden opnår du, at de råsyltede rødløg kan holde sig længe i lukkede glas, hvis det er dét, du ønsker.
De fleste vil dog gerne lave en portion syltede rødløg så hurtigt som muligt, fordi de skal bruges lige om lidt. Med denne opskrift har du lynsyltede rødløg på 30 minutter – og uden at koge lage eller andre besværligheder. Det er verdens letteste syltede rødløg!
Opskriften forudsætter, at du sætter pris på, at løget stadig er sprødt og knaser lidt. Hvis du foretrækker helt bløde, slatne løg, der er gennemfarvet lyserøde, er det bedst, at du finder en opskrift, hvor både lagen og løgene skal koges først. Det tager længere tid og fjerner en masse vitaminer og smag, men valget er dit.
Vi sylter 3 rødløg med det samme, for de smager så godt, at de hurtigt er spist. Og som sagt: Hvis de ikke bliver guffet med det samme, kan de sagtens gemmes. Da fotoet til opskriften blev taget, havde rødløgene marineret 3 timer i køleskab – derfor den fine, røde farve.
Du kan bruge al slags eddike i lagen. Vi har benyttet en almindelig, billig lagereddike, men æbleeddike, honningeddike eller balsamico er mindst lige så godt.
Ingredienser
3 rødløg | |
3 spsk. sukker | |
0.75 dl eddike | |
1 tsk. salt | |
1 frysepose |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de pillede rødløg i tynde både |
2
Færdig
|
Læg skiverne i fryseposen og fyld eddike, sukker og salt ved |
3
Færdig
|
Ryst posen grundigt og lad løgene marinere 25-30 minutter |
4
Færdig
|
Du kan også marinere længere - så længe du orker - så bliver løgene blødere, rødere og mindre løg’erlige |
5
Færdig
|
Hæld vandet fra og servér ... kan det være nemmere? |