Ingredienser
-
1 skive rugbrød m/ smør
-
150 g tatar
-
1 skive røget laks
-
10 flotte rejer
-
2 tsk. lakserogn
-
1 kvist dild
Et par ord om vores opskrift
Dette er med garanti den vildeste tatarmad, du endnu ikke har smagt! Råt oksekød, røget laks, rejer, lakserogn og dild…
Det lyder måske som en fuldkommen sindssyg blanding af råvarer, men realiteten er, at netop denne afart af en tatarmad smager SINDSSYGT GODT!
Spicy Twists frokostredaktør har fået tatarmadden serveret to gange på en af Københavns fineste restauranter, Lumskebugten, som ligger vis-à-vis A.P. Møllers gamle hovedsæde på Esplanaden ved Københavns havn. Amalienborg ligger en rutineret spytklat derfra, så somme tider kan man være heldig at se kongeskibet Dannebrog ligge for anker derude på det blanke vand.
Ingredienser
1 skive rugbrød m/ smør | |
150 g tatar | |
1 skive røget laks | |
10 flotte rejer | |
2 tsk. lakserogn | |
1 kvist dild |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Anbring brødet midt på din pæneste tallerken |
2
Færdig
|
Fordel tataren på brødet og lidt ned over siderne |
3
Færdig
|
Rul en skive laks og læg på langs af tatarmadden |
4
Færdig
|
Sæt 10 flotte rejer overskrævs på lakserullen |
5
Færdig
|
Drys lakserogn over rejerne |
6
Færdig
|
Læg en kvist dild øverst og servér straks |
Mere om vores opskrift
I Lumskebugtens køkken huserer den legendariske kok Erwin Lauterbach, som er kendt for at fremtrylle smagsmæssige kunstværker af sæsonens ypperste råvarer. I mange år hed hans restauranter af samme grund Saison.
Om det er Lumskebugtens beliggenhed ved vandet, der har inspireret Lauterbach til den eventyrlige tatarmad, vides ikke. Men kompositionen består som sagt af det fineste tatarkød OG alt godt fra havet! Surf’n’turf, som de ville sige i Australien, hvor en vis Mary Donaldson blev født.
En tatarmad som på Lumskebugten komponeres i 6 enkle, men formfuldendte satser:
- Et stykke friskbagt rugbrød smøres med et tyndt lag smør
- Herpå spredes et generøst lag magert hakket oksekød af bedste kvalitet
- En skive røget laks (gerne fra Daniel Letz!) rulles og anbringes på langs
- 10 store, flotte rejer lægges overskrævs på laksrullen
- Et par teskefulde lakserogn drysses nonchalant over rejerne
- Øverst anbringes en lille kvist dild som kronen på værket
Som det forhåbentlig fremgår både på og mellem linjerne, vil Lumskebugtens tatarmad KUN smage godt, hvis du knalder sparegrisen og indkøber de allerbedste råvarer. Her er ingen rå løg og tårefremkaldende peberrod til at camouflere, at der er sparet på kvaliteten.
Bemærk, at både laks, rejer og rogn er let salte i smagen. Derfor anbefaler vi at droppe salt på tatarmaden – et enkelt vrid fra peberkværnen er tilstrækkeligt. Und dig selv at nyde den sart smagende komposition uden alt for mange udenoms forstyrrelser.
Dog vil et glas kølig riesling eller pinot noir næppe tage pippet fra den kongelige spise.